Herbicide Esteron verwijdert onkruid van maïs en gewassen in slechts een week

Hoe vaak moet je maïs van onkruid behandelen met een dergelijk preparaat als het herbicide Esteron? En helpt het om vaste planten, bijvoorbeeld een distel, kwijt te raken? Vorig jaar was het terrein schoon, maar nu werd het net iets warmer en begonnen distels eruit te kruipen. Het enige herbicide in onze plaatselijke winkel was Esteron, dus ik moest het kopen. Dit is een post-emergence drug, begrijp ik het goed? Wanneer is het beter voor hen om de cultuur te verwerken??

herbicide esteron In vergelijking met andere geneesmiddelen heeft Esteron-herbicide de hoogste biologische activiteit. Het begint te werken bij lagere temperaturen en heeft een hoge vochtbestendigheid. Tegelijkertijd is het niet volatiel, waardoor u kosten en uitgaven kunt minimaliseren. De werkzame stof van Esteron begint 10 keer sneller te werken dan bijvoorbeeld producten op basis van sulfonylureum. Slechts één behandeling is voldoende om gewassen het hele seizoen te beschermen tegen onkruid.

Herbicide Esteron – samenstelling en werking van het medicijn

de samenstelling van het herbicide esteron Het actieve ingrediënt is 2-ethylhexylester (2,4-D zuur). Het bevordert de snelle penetratie van het herbicide in planten. Het medicijn is ontworpen om eenjarige en meerjarige (sommige) tweezaadlobbige onkruiden (distel, distel, winde, ambrosia en andere) te bestrijden. Het heeft een selectief effect, het wordt gebruikt voor de behandeling van gewassen van maïs en graangewassen. Bij correct gebruik zijn ze herbicideresistent.

Esteron wordt niet gebruikt voor de na-opkomstbehandeling van breedbladige gewassen. In relatie tot hen is het fytotoxisch.

Een kenmerk van het herbicide is de onmiddellijke werking. Het dringt door de bladeren, hoopt zich op in alle vegetatieve organen en stopt de ontwikkeling van eenjarig onkruid in een paar uur. Voor vaste planten treedt het eerste effect in twee dagen op, wat ook erg snel is. Onkruid sterft binnen een week volledig af. Tegelijkertijd is één behandeling per seizoen voldoende – de periode van beschermende actie duurt tot 60 dagen.

Het herbicide veroorzaakt geen resistentie, het werkt al bij 5°C warmte. Het verliest zijn effectiviteit niet in droogte of na neerslag in een uur. Geproduceerd in de vorm van een geconcentreerde emulsie die niet bevriest of kristalliseert.

Verbruikspercentages en kenmerken van het gebruik van herbicide

verwerking van granen met esteronDe teelt van gewassen wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar in de fase van actieve onkruidgroei. Voor eenjarigen treedt het maximale effect op na het spuiten tot de fase van vorming van 8 bladeren. Bij tweezaadlobbige meerjarige onkruiden mag de hoogte niet groter zijn dan 15 cm.

Verbruik is afhankelijk van de cultuur:

  1. Zomer- en wintertarwe en gerst worden in de uitloopfase gespoten met 0,6 tot 0,8 l/ha.
  2. Maïs wordt verwerkt met de vorming van drie echte bladeren, verbruiken van 0,8 tot 1 l / ha.

Omdat het herbicide snel ontleedt in de bodem en zich niet ophoopt, heeft het geen effect op de vruchtwisseling. Na te zijn getest op compatibiliteit, kan het worden gebruikt in tankmixen met andere herbiciden. Esteron kan ook worden gecombineerd met veel fungiciden, insecticiden en meststoffen..

Spuiten tegen onkruid met Esteron en Roundup herbiciden

Adblock
detector