Herbicide Dublon Gold op de hoede van maïs tegen kwaadaardig onkruid

Wanneer kan het herbicide Dublon Gold worden toegepast op maïszaailingen? Ik wilde gewassen van tarwegras behandelen, maar toch was er geen goed weer. En nu heeft de mais al 6 blaadjes gevormd, zal het niet te laat zijn om te spuiten?

herbicide dubbel goud Een van de meest wrede onkruiden waar tuinders tevergeefs mee worstelen, is tarwegras. Het veroorzaakt veel problemen, zowel voor tuingewassen als voor maïsgewassen, het wegnemen van hun voedsel, het belemmeren van de ontwikkeling en het verminderen van de opbrengsten. Om tarwegras en vele andere onkruiden het hoofd te bieden, zal het herbicide Dublon Gold helpen – een betrouwbaar en effectief middel voor behandeling na het opkomen. In slechts een paar weken vernietigt het zowel eenjarig als meerjarig onkruid, inclusief het onkruid dat uit de wortelstok groeit. Tegelijkertijd is het medicijn onschadelijk voor de cultuur zelf, maar beschermt het de gewassen het hele seizoen door..

Herbicide Dublon Gold – samenstelling en werking

samenstelling van het herbicide double gold Het product vertegenwoordigt een nieuwe generatie systemische gecombineerde herbiciden. Het wordt geproduceerd in de vorm van oplosbare korrels, die twee werkzame stoffen bevatten:

  • nicosulfuron;
  • thifensulfuron-methyl.

Ze dringen snel, binnen een paar uur, via bladeren en wortels het onkruid binnen en stoppen de celdeling. Onkruid stopt met groeien, verkleurt en verdort na 5 dagen en volledige dood vindt plaats na 2 weken. Zelfs als je te laat bent met het verwerken en besproeien van overgroeide planten, zullen ze niet doodgaan, maar zullen ze stoppen met groeien en zullen ze de cultuur niet langer kunnen overstemmen..

Instructies voor het gebruik van het herbicide

instructies voor het gebruik van dubbel goudDublon Gold wordt gebruikt voor de na-opkomstverwerking van maïs die wordt verbouwd voor graan. Op olie geplante gewassen, evenals pop en suikermaïs, worden er niet mee besproeid. De behandeling kan het beste worden gedaan nadat het onkruid enorm is gegroeid en de 1-4 bladfase heeft bereikt. Tegen die tijd mag de maïs zelf niet meer dan 6 bladeren hebben. Om tarwegras te vernietigen, is het beter om het niet later te verwerken dan de struiken 15 cm hoog worden.Het herbicide is effectief tegen eenjarig en meerjarig graanonkruid, evenals tegen sommige tweezaadlobbige eenjarigen.

Met betrekking tot beperkingen op vruchtwisseling, bij correct gebruik, zijn ze dat niet. Schade kan alleen optreden op alkalische gronden, evenals in het geval dat er na behandeling met Dublon Gold sprake was van droogte. Er is nog een nuance. Het opnieuw zaaien van gewassen op velden die al met herbicide zijn besproeid, kan, indien nodig, alleen met maïs worden gedaan.

Een van de voordelen van het herbicide is de zuinigheid in het gebruik. Slechts 50-70 g van het preparaat is voldoende om 1 hectare te behandelen. Het wordt aanbevolen om het samen met Adyu-surfactant te gebruiken, waarvan het verbruik 200 ml / ha is. Sproeien wordt ‘s ochtends of’ s avonds uitgevoerd bij rustig weer. Het is echter onmogelijk om een ​​herbicide in de buurt van waterlichamen te gebruiken..

Gebruik van medicijnen Dublon en Ballerina voor onkruidbestrijding in maïs

Adblock
detector