Heerlijke en helende tinctuur van cranberry-maneschijn - huisgemaakt recept

Hoe wordt maneschijntinctuur gemaakt op veenbessen, het recept vind je in details? In de weekenden gingen we wandelen met de kinderen naar het bos en verzamelden we veel bessen. Ik maakte fruitdrank voor ze klaar en rolde het zelfs een beetje op voor de winter, maar er waren nog bessen over. Ik wil een drankje maken voor de volwassenen voor de feestdagen. Moet ik suiker toevoegen en hoeveel??

cranberry maneschijn tinctuur recept De scharlaken zure bessen van veenbessen bevatten veel nuttige stoffen, want het is niet voor niets dat ze voor medicinale doeleinden worden gebruikt. En je kunt ook het nuttige met het aangename combineren en er een licht alcoholische drank van maken. Dit is een tinctuur van maneschijn met veenbessen, waarvan het recept van generatie op generatie is doorgegeven. Ze is mooi van kleur en smaakt goed. Tegelijkertijd kan het niet alleen fijnproevers tevreden stellen, maar ook helpen bij de behandeling van vele ziekten. Moonshine daarentegen verzamelt alle vitamines en mineralen uit de bessen en helpt ze om lang te overleven. Natuurlijk is het voor medicinale doeleinden noodzakelijk om veenbessen met mate te gebruiken..

Om de tinctuur lekker te laten zijn, moeten de twee belangrijkste ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn. Ten eerste is dit maneschijn: alleen geschild zonder onzuiverheden, anders kan zelfs de zuurgraad van de bessen hun smaak niet onderbreken. Ten tweede zijn dit bessen: het is beter om alleen rijpe te nemen, geoogst na de eerste nachtvorst. Als er onrijpe veenbessen beschikbaar zijn, laat ze dan een week warm blijven en rijpen..

Maneschijntinctuur op veenbessen – recept voor een snel drankje

snel recept voor veenbessen Zo’n recept zal helpen als er geen tijd is om te wachten en lang aan te dringen. De tinctuur blijkt net zo lekker, maar zoeter, voor een amateur. Ingrediënten (veenbessen, maneschijn en suiker) worden in gelijke verhoudingen genomen.

Instant veenbessen worden op deze manier gemaakt:

 • hele bessen worden met heet water gegoten om de huid te verzachten;
 • zodra de schaal begint te barsten, decanteren;
 • bedekt met suiker;
 • voeg maneschijn toe;
 • meng en laat een nacht staan;
 • ‘s morgens op laag vuur verwarmen om de suiker op te lossen.

De afgekoelde tinctuur wordt gefilterd, in flessen gegoten – en klaar. Bewaar het drankje op een koele plaats.

Bij verhitting mag de vloeistof niet koken, anders verliest de tinctuur zijn “graad”.

Klukovka voor vrouwen – een recept voor een alcoholarm drankje

cranberry-tinctuur met laag alcoholgehalteDeze tinctuur blijkt minder plakkerig te zijn, met een aangename en friszure noot. Het vereist minder suiker en meer maneschijn en een sterkte van minstens 50 °.

Het is als volgt gedaan:

 1. Veenbessen in een hoeveelheid van 400 g worden gewassen, elke bes wordt door en door doorboord met iets scherps. Dus ze kan maar beter haar sap geven.
 2. Schenk de bessen in een glazen fles (geschikt met een inhoud van 2 liter).
 3. 200-300 g suiker toevoegen.
 4. Giet 1,5 liter maneschijn.
 5. Sta minstens een maand op een donkere plaats en schud af en toe.

De afgewerkte tinctuur heeft een rijke robijnrode kleur, maar transparant – de bessen zullen allemaal bezinken. Vesting ongeveer 30 °.

Hoe maak je cranberry tinctuur?

Adblock
detector