Heerlijk, zoet en medicinaal - de voordelen van raap voor het menselijk lichaam

Wat zijn de voordelen van rapen voor het menselijk lichaam? Toen ik klein was en vaak last had van bronchitis, gaf mijn moeder me sap met honing. Ik sneed het midden uit de zwarte raap, schonk honing in en vang het sap op dat vrijkwam. De hoest ging snel en gemakkelijk voorbij, wat ik me onlangs herinnerde hoe ik ziek werd. Daarnaast heb ik op de markt ook een gele raap gekocht, nu vind ik hem net zo handig als de zwarte?

de voordelen van raap voor het menselijk lichaam Onder onze voorouders was raap een van de meest populaire wortelgewassen. Het werd gekookt, gebakken, gekookte pap en ook gebruikt voor medicinale doeleinden. De voordelen van raap voor het menselijk lichaam zijn in de loop der jaren getest en tot op de dag van vandaag verliest deze cultuur zijn populariteit onder experts niet. Pompoen smaakt natuurlijk veel beter. Maar het is raap die zoveel nuttige stoffen bevat dat het een natuurlijk middel is tegen veel ziekten..

Welke soorten rapen zijn er en zijn ze allemaal bruikbaar?

raap samenstelling Raap bevat weinig calorieën en 100 g vruchtvlees bevat iets meer dan 30 kcal. Bovendien zitten er heel weinig koolhydraten in fruit, slechts 6 g, wat de groente betaalbaar en vrijwel onschadelijk maakt voor patiënten met diabetes mellitus. Maar er zitten meer dan genoeg vitamines en mineralen in wortelgewassen. Van de vitamines bevat het bijna de hele lijn van groep B, evenals vitamine E, K, C. Van de mineralen in de vruchten is er veel calcium, magnesium, ijzer en natrium. Ondanks de zoete smaak zitten er in rapen veel verschillende zuren en aminozuren..

Verwar rapen niet met radijs. De eerste is altijd vlak van vorm, zoet en wordt in elke vorm gebruikt. De radijs is rond of langwerpig, maar altijd pittig van smaak en wordt rauw gegeten..

Er zijn verschillende soorten rapen en ze zijn allemaal goed voor je gezondheid. Elke soort heeft gewoon zijn eigen, smallere cirkel van invloed, bijvoorbeeld:

 • gele raap heeft een meer uitgesproken anti-koud effect;gele raap
 • zwarte raap bestrijdt schimmels, en het kan ook een natuurlijke mucolyticum worden genoemd;zwarte raap
 • witte raap normaliseert de stofwisseling en reinigt het lichaam van schadelijke componenten;witte raap
 • groene raap “werkt” in het maagdarmkanaal en het cardiovasculaire systeem.groene raap

De voordelen van raap voor het menselijk lichaam

Als u regelmatig rapen en gerechten daaruit in uw dieet opneemt, kunt u een positief resultaat krijgen, namelijk:

 • de conditie van de huid en het haar verbeteren;
 • ontdoen van gifstoffen en gifstoffen;
 • het werk van de darmen en maag normaliseren;
 • pijnsymptomen verlichten bij gewrichtsaandoeningen;
 • verwijder nierstenen, overtollig vocht en verwijder zwelling;
 • om het werk van het hart te verbeteren en de bloedvaten te versterken;
 • versterken nagels en botskelet, en nog veel meer.

Wie mag geen rapen eten

de voordelen van raap voor het menselijk lichaam contra-indicatiesAllereerst moet het wortelgewas in zijn rauwe vorm in een beperkte hoeveelheid worden geconsumeerd, niet meer dan 200 g per dag. Anders veroorzaakt het brandend maagzuur en winderigheid. Kleine kinderen kunnen rapen niet eerder dan 2-3 jaar oud krijgen, en zelfs dan een beetje.

Maar zelfs gekookt, wordt elke soort raap niet aanbevolen voor gebruik in geval van complicaties van diabetes, zenuwaandoeningen en allergieën. Bij pancreatitis, acute gastritis, nier- en schildklieraandoeningen is het ook gecontra-indiceerd..

De voordelen en nadelen van rapen

Adblock
detector