Grote, zoete en sappige kersen Red Hill - hoe je de oogst kunt gebruiken

Is de zoete kers van Krasnaya Gorka geschikt voor conservering en hoe verdragen de bessen het transport? Dit jaar heb ik gewoon een ongekende oogst, daarvoor had ik alleen genoeg eten, maar er was geen tijd meer om te oogsten. Dit seizoen in het algemeen bleek in onze regio rijk aan fruit, er zijn veel eierstokken in de tuin. En ik weet niet wat ik met kersen moet. We zitten al vol, mijn man biedt aan om het op de markt te brengen en de rest in jam te zetten. Zal het werken?

kersenrode glijbaan Ze is geliefd om het compacte formaat van de boom, waardoor ze bijna zonder ladder kan worden geoogst, en om de grote, zoete bessen. Cherry Krasnaya Gorka is zo pretentieloos dat het praktisch kan groeien zonder de deelname van een tuinman. Het is erkend als gezoneerd voor de centrale regio. Maar een hoge immuniteit en vorstbestendigheid maken het mogelijk om deze variëteit in bijna elk klimaat te kweken..

Cherry Krasnaya Gorka – rasbeschrijving

kenmerken van zoete kers variëteit red hill Krasnaya Gorka is een binnenlandse variëteit die wordt verkregen door fokkers in Bryansk. Zijn ouders waren de Kersen Compact Venyaminova en Leningradskaya Black. Kenmerkend voor het ras is de compacte afmeting van de boom, waarvan de hoogte niet meer dan 3 m bedraagt.Het enige is dat de ronde kroon vatbaar is voor verdikking, dus de zoete kers moet regelmatig worden gesnoeid.

Het ras is zeer resistent tegen vele ziekten van het gewas, met name tegen moniliose, spotting, coccomycose. Ook andere rassen kunnen jaloers zijn op de vorstbestendigheid van kersen. Het overwintert gemakkelijk bij min 33 ° C, maar zelfs als het vriest, is het onbeduidend en herstelt het snel.

Vruchtvorming en smaak

bessen kersenrood glijbaanQua rijping behoort het ras tot de vroege en in verhouding tot de eerste vruchtvorming is het snelgroeiend. De eerste oogst zoete kersen zal in het vierde jaar na aanplant geven. Vanaf het zesde jaar komt het ras volledig tot zijn recht.

De opbrengst bij Krasnaya Gorka is goed, stabiel, meer dan 40 kg bessen, maar wanneer de boom 16 jaar oud wordt, neemt deze af. Het heeft geen zin om hem verder in de tuin te laten staan, aangezien er maar heel weinig bessen zijn en ze kleiner worden. Het wordt aanbevolen om te vervangen door een nieuwe jonge zaailing.

De bessen van Krasnaya Gorka zijn erg groot en mooi, rijpen half juni. Elk weegt minstens 5 g en de kleur is zeer origineel – een scharlakenrode blos wordt gegoten tegen een gouden achtergrond. Het vruchtvlees is erg sappig, zoet, met een subtiele zuurheid, de steen is goed gescheiden. De variëteit wordt beschouwd als een dessertvariëteit, het is niet erg geschikt voor conservering, omdat kersen snel koken en hun vorm verliezen. Door de verhoogde sappigheid worden de bessen niet bewaard en verdragen ze het transport niet goed..

Cherry Krasnaya Gorka heeft kruisbestuiving nodig, omdat het zelfvruchtbaar is. De beste kersenrassen die deze taak aankunnen zijn Bryanskaya roze, Ovstuzhenka, Raditsa, Tyutchevka.

Voor- en nadelen van de variëteit

voor- en nadelen van kersenrode glijbaanCherry Krasnaya Gorka is geliefd vanwege zijn voordelen:

  • vroege volwassenheid;
  • compact formaat van de boom, die gemakkelijk te verzorgen is;
  • stabiele opbrengst;
  • grote en zoete bessen;
  • hoge vorstbestendigheid;
  • uitstekende immuniteit.

Van de tekortkomingen is het vermeldenswaard dat de dessertvariëteit niet geschikt is voor inkoop, opslag en transport. En de aangegeven opbrengst kan alleen worden verkregen met de aanwezigheid van bestuivers. Daarnaast vraagt ​​de boom wat meer aandacht wat betreft veelvuldig snoeien..

Beoordeling van kersen Krasnaya Gorka

Adblock
detector