In welk levensjaar begint de zwarte kers van Diber te bloeien, kun je een beschrijving van de variëteit zien, een foto van bessen? Ik kocht twee zaailingen, een van gele kersen, en de tweede verkoper beloofde dat het zwart zou zijn. Er stond geen foto op het etiket, alleen de naam “Diber”. Beide bomen hebben wortel geschoten en zijn nu al 3 jaar oud. Dus de gele kers heeft dit jaar al zijn eerste oogst gegeven, maar hij wil nog steeds niet bloeien. Is het zo nodig of mist ze iets?

Dyber's kersenzwarte beschrijving van de variëteitfoto We associëren de zomer niet alleen met het bedwelmende aroma van aardbeien, maar ook met de zoete geur van kersen. Ondanks het enorme aantal moderne hybriden, geven veel tuinders meer de voorkeur aan de oude variëteiten. Een daarvan is de zwarte kers van Dyber, een beschrijving van de variëteit, waarvan een foto te vinden is in de oude tuingidsen. In termen van weerstand tegen ziekte en vorst is dit ras natuurlijk inferieur aan kersen verkregen door selectie. Dit laat een stempel achter op de eigenaardigheden van de teelt, vooral de territoriale. Hoge opbrengsten, grote vruchten en uitstekende smaakkenmerken kunnen echter veel hybriden achterlaten..

Dyber zwarte kers – beschrijving van de variëteit, foto

dyber's kers Officieel staat het ras sinds 1947 in het Rijksregister. Maar het werd veel eerder ontvangen, in 1862, en door toevallige bestuiving. Cherry dankt zijn naam aan een zekere tuinman A. Dyber, die het opmerkte en beschreef.

De boom zelf is een sterk groeiende boom en kan meer dan 6 m hoog worden. De kroon is breed, rond, dicht als gevolg van sterke vertakking van de scheuten. Bladeren met een karakteristieke ovale vorm met een spitse punt.

Het ras is alleen bedoeld voor teelt in de zuidelijke regio’s, omdat het geen goede winterhardheid heeft. Kers is ook veeleisend voor vocht, daarom lijdt het zonder water in droogte. Tegelijkertijd is wateroverlast ook gevaarlijk voor haar en eindigt het met ziekten, vooral in de regenachtige lente en zomer. De weerstand tegen ziekten in het oude ras is gemiddeld en je kunt niet zonder preventieve behandelingen.

Smaakkenmerken en opbrengst

dyber kersenbessenDe variëteit Dyber behoort tot medium laat. Kers bloeit dichter bij begin april en begint pas vanaf het vijfde levensjaar vrucht te dragen. De oogst rijpt eind juni of begin juli. De bessen zijn groot, met een gewicht tot 7 g, in de vorm van een breed hart met een duidelijk zichtbare naad. De schil is donkerrood, bijna zwart, het vruchtvlees is ook donker, mals en zoet van smaak, de sappigheid is gemiddeld. De steen is groot, hij scheidt slecht. Zoete kersen kunnen vers worden gegeten of verwerkt tot jam en compote.

Het ras is zelfvruchtbaar, moet door een aantal bestuivers worden geplant. De beste kersen voor Dybera zijn Black Eagle, Gedelfinger, Zhabule.

Voor- en nadelen van de oude variëteit

Black Dyber Cherry plussen en minnen van de variëteitVan de voordelen van Dyber Black Cherry is het vermeldenswaard:

  • hoge productiviteit;
  • grootfruitig en uitstekende smaak;
  • veelzijdigheid van bessen.

Helaas verliest de rest van het ras aan resistente hybride kersen. Hij is bang voor vorst, droogte en vochtig weer, hij is vaak ziek. En als je te laat bent met de oogst, heeft grijsrot daar invloed op..

Kersen planten en verzorgen?