Groeiende ochtendglorie: planttijd in de volle grond – wiresummit.org

Ik hou heel veel van klimplanten en elk jaar zoek ik nieuwe exemplaren in bloemenwinkels voor mijn datsja. Ik plant ze bij een houten prieel en in de zomer creëren ze daar een schaduw voor mij. Dit jaar kwam ik een pakje bloemen tegen dat bekend was uit de kindertijd, dat mijn grootmoeder “twisted panych” noemde – ze groeiden altijd langs het hek en waren er prachtig omheen gewikkeld. Maar ze plantte ze niet expres, de zaden zelf werden van jaar tot jaar gezaaid. Vertel me wanneer ik ochtendglorie in de volle grond moet planten??

ochtendglorie Morning glory is een delicate wijnstokplant uit de windefamilie met een zeer sterk karakter. Waarom is dat? Ja, want schijnbaar dunne lange twijgen zijn na verloop van tijd zo met elkaar verweven dat ze verwant worden aan een touw, en je kunt ze niet met je blote handen pakken. In het voorjaar helpt alleen de snoeischaar tuinders bij het trimmen van droge resten. Tegelijkertijd is morning glory een van de favoriete planten. Het wordt veel gebruikt om tuinhuisjes, hekken te versieren en ook om een ​​lelijke hoek op de site te verbergen, vanwege de overvloedige bloei. Grote bloeiwijzen van de meest uiteenlopende kleuren zien er gewoon geweldig uit.

Een liaanbloem is gemakkelijk te kweken. Het moment waarop u de morning glory in het open veld kunt planten, hangt af van de plantmethode. Winde, zoals de bloem ook wel wordt genoemd, kan in een bloembed worden geplant:

  • direct door zaden;
  • zaailingen.

Ongeacht welke methode wordt gebruikt, de zaden moeten voor het planten worden geweekt – dit versnelt de opkomst van zaailingen en dienovereenkomstig de bloei zelf.

Wanneer zaaien in de tuin??zaden zaaien

Morning glory is een zeer thermofiele bloem en verdraagt ​​geen lage temperaturen. Het is noodzakelijk om niet eerder te beginnen met het zaaien van zaden dan de dreiging van terugkerende vorst voorbij is en de aarde goed opwarmt. Dit gebeurt meestal half mei..

Voorgeweekte zaden moeten in ondiepe gaten worden geplaatst, 2-3 stukjes in elk en licht besprenkeld met aarde. Als alle zaden ontkiemen, kunnen de zwakkere kiemen worden verwijderd door ze voorzichtig af te snijden (zonder ze eruit te trekken).

Wanneer moet je zaden voor zaailingen planten??Ipomoea zaailingen

Om zaailingen te krijgen, worden zaden eerder gezaaid – in het midden of eind maart. Dan is het in mei mogelijk om kant-en-klare struiken op het bloembed te planten.

De transplantatie moet worden uitgevoerd in de overslagmethode om de kwetsbare wortels niet te beschadigen.

Het proces van het kweken van zaailingen van morning glory verschilt niet van andere planten. Giet een voedzaam licht substraat in ondiepe kommen, leg er zaden (eerder geweekt en gezwollen) op en bestrooi met aarde. Het is niet nodig om veel te verdiepen, 2 cm is voldoende. Sproei de grond rijkelijk uit een spuitfles en dek de container af met folie of glas om een ​​microklimaat in de kas te behouden.

Tijdens het ontkiemen de kas periodiek ventileren. Wanneer spruiten verschijnen, verwijdert u de film en plaatst u de zaailingen op een lichte vensterbank. Wanneer er meerdere echte bladeren zijn gevormd, snijdt u de struiken in aparte kopjes.

Om ervoor te zorgen dat de zaailingen zich actiever ontwikkelen, wordt aanbevolen om elke plant op een kleine steun te plaatsen (bijvoorbeeld dunne houten pinnen).

Video over de voor- en nadelen van het zaaien van morning glory-zaden in de volle grond