Groeiende hibiscustuin - de geheimen van overvloedige bloei

Vertel ons of de teelt van tuinhibiscus speciale vereisten heeft. In het voorjaar kocht ik een redelijk volwassen zaailing, zelfs een hele boom met veel takken. Ik dacht dat het geen wortel zou schieten, want bijna tot het begin van de zomer stond ik zonder tekenen van leven, er waren zelfs geen bladeren. Maar het ging geleidelijk aan weg en nu, in augustus, al bedekt met bladeren, maar het heeft nog niet gebloeid. Misschien was het nodig om te bemesten, en hoe hij de winter zal overleven?

groeiende hibiscustuin Wist je dat kaasjeskruid als struik of zelfs boom kan groeien? Alleen in dit geval is het al een aparte cultuur, bekend als hibiscus uit de kaasjeskruidfamilie. Het kweken van een tuinhibiscus is niet veel moeilijker dan zijn binnenbroer of zus. Er zijn enkele functies, maar zelfs tuinliefhebbers kunnen ze aan. Het belangrijkste is om te weten welke soort er op uw site groeit..

Soorten hibiscus voor planten in het open veld

De meeste hibiscus leven van nature in warme tropische klimaten. Rekening houdend met de Russische winters kunnen ze alleen als kamerplant overleven, bijvoorbeeld als een Chinese roos. Maar dankzij het werk van fokkers zijn er verschillende hybride variëteiten met verhoogde vorstbestendigheid gefokt. Ze worden al lange tijd met succes gebruikt voor het aanleggen van stadsparken of op privépercelen..

Onder de soorten die in de tuin kunnen worden geplant, heeft hibiscus goed wortel geschoten in gematigde klimaten:

  1. Syrisch (bekend als boomachtig) – een weelderige bladverliezende struik tot 2 m hoog met grote bloemen (eenvoudig of dubbel).Syrische hibiscus
  2. Garden – een kruidachtige hybride van hulst, roze en rode hibiscus met zeer grote bloemen.hibiscus tuin
  3. Triple (ook bekend als noordelijk) – medicinaal eenjarig met kleine geelachtige bloemen.driebladige hibiscus
  4. Kruidachtig – een vrij hoge struik tot 3 m hoog met grote bladeren en rechtopstaande sterke stengels. Kan meerjarig of jaarlijks zijn.kruid hibiscus
  5. Moeras – winterharde struik met rode of roze bloemen.moeras hibiscus

Alle soorten worden vaak eenvoudigweg tuinhibiscus genoemd, en de meest populaire onder hen is de Syrische hibiscus..

Groeiende tuinhibiscus – de belangrijkste nuances van de zorg voor een boom

hibiscus verzorgingOngeacht de soort geeft de cultuur de voorkeur aan een goed verlichte ruimte en vruchtbare grond. Maar de plant zal overtollig vocht niet vergeven en kan zelfs sterven. Hibiscus houdt ook niet van tocht, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een plantplaats. Het is beter om in het voorjaar te planten, zodat de struik de tijd heeft om sterker te worden in de winter.

Enkelbloemige soorten overwinteren beter dan dubbele hibiscus.

Plantenverzorging bestaat uit water geven nadat de grond is uitgedroogd en voeding. In de zomer moeten meststoffen die stikstof en fosfor bevatten worden toegepast (tweemaal per maand). Met het begin van de herfst moet u overschakelen op kalibemesting om de struik voor te bereiden op overwintering.

Als je kruidachtige hibiscus kweekt, hoeven ze niet te worden gesnoeid. Het is voldoende om alleen de vervaagde bloeiwijzen af ​​​​te snijden en de scheuten af ​​​​te snijden die voor de winter zijn uitgestorven. Boomachtige variëteiten, waaronder de Syrische, worden aanbevolen om in het voorjaar te knippen, waarbij de takken met 1/3 worden ingekort. Allereerst is het noodzakelijk om het aantal bloemknoppen dat op jonge groei wordt gelegd, te vergroten. Bovendien kan de boom elke vorm krijgen en is het ook de moeite waard om de wortelscheuten weg te snijden..

Wat betreft overwintering, in de zuidelijke regio’s kan hibiscus het zonder onderdak overleven. In de middelste baan zullen slechts enkele variëteiten in deze vorm overleven, terwijl de rest wordt aanbevolen om te worden afgedekt.

Planten, verzorgen en reproduceren van tuinhibiscus – video

Adblock
detector