Graptopetalum - thuiszorg voor de "steenroos"

Vertel eens, bloeit een plant als graptopetalum, wat voor soort thuisverzorging moet het zijn? In het voorjaar kocht ik een klein stopcontact uit mijn handen, de verkoper zei dat het een geroote baby was. In de zomer groeide het niet veel, of liever, er verschenen nieuwe bladeren, maar de struik werd bijna niet hoger, slechts 2 cm, ik controleerde. Hoewel ik het zo leuk vind, maar ik vraag me gewoon af, zal het dwerg blijven of zal het nog steeds uitrekken? En zal het bloeien of is het meer decoratief??

thuiszorg graptopetalum Vetplanten zijn altijd populair geweest vanwege hun pretentieloosheid, maar het is dubbel prettig als ze ook mooi zijn. Dit is precies wat graptopetalum is, waarvoor thuiszorg net zo eenvoudig is als voor een cactus. Maar in tegenstelling tot de laatste bloeit het veel gemakkelijker en vaker, hoewel niet zo helder, maar zachter. Maar de plant zelf zal je verrassen met zijn ongewone, bijna fantastische vormen, omdat zijn bladrozet zelf op een bloem lijkt.

Hoe ziet graptopetalum eruit?

graptopetalum beschrijving Een van de meest decoratieve soorten van de bastaardfamilie, graptopetalum is een geslacht van langzaam groeiende vetplanten. Ze kunnen aanzienlijk in hoogte variëren. Er zijn dwergsoorten die niet hoger zijn dan 5 cm en er zijn hoge graptopetalum met een toename van bijna 1 m. Hoge soorten hebben vlezige vertakte stengels, compacte niet. Maar de bladeren zijn in alle cultuurvariëteiten hetzelfde. Dik, sappig, bijna driehoekig, ze groeien in een spiraal, overlappen elkaar geleidelijk en vormen een dichte rozet. De kleur van het blad is blauwgrijs, met een wasachtige bloei. Er zijn nog meer decoratieve variëteiten, waarvan de toppen van de bladeren zijn bestrooid met een rozerode blos..

bloeiende graptopetalumAan het einde van de lente verschijnen steeltjes uit de oksels van de bladeren, bij de meeste soorten zijn ze vrij lang. Aan de bovenkant van de steel is er een kleinbloemige bloeiwijze. De vorm van de bloemen lijkt erg op een open ster, en roze en rode kleuren overheersen in kleur, hoewel er ook witbloemige soorten zijn.

Voor de karakteristieke vorm van de bladrozet wordt graptopetalum een ​​”steenroos” genoemd.

Graptopetalum – thuiszorg

hoe zorg je voor graptopetalum in een pot?Een steenroos kan onder alle omstandigheden groeien en heeft niet veel aandacht nodig:

  1. Heldere verlichting is alleen “bij de hand” voor de succulent, waarvan de daglichturen minimaal 10 uur moeten zijn.
  2. Zomerhitte tot plus 30 ° C geeft niet om de struik, maar hij moet de winter op een koele plaats doorbrengen. Van november tot februari heeft de plant een diepe rust, waarbij de bloemstelen worden gelegd.
  3. Geef de bloem tijdens het groeiseizoen spaarzaam water, onthoud dat het een vetplant is. In de winter wordt de watergift teruggebracht tot eenmaal per maand..
  4. Van de lente tot de herfst is het voldoende om eens in de 4 weken minerale meststof voor vetplanten aan te brengen. Tijdens de rustperiode wordt de bloem niet gevoed.

Het is alleen nodig om graptopetalum te transplanteren als de uitlaat krap wordt. Het is beter om brede schalen te gebruiken, omdat de wortels van de plant oppervlakkig zijn. Thuis reproduceert een steenroos voornamelijk door bladstekken of kinderen..

We kweken een pretentieloze vetplant – de Mexicaanse ster graptopetalum

Adblock
detector