Glyocladin-tabletten tegen zaailingziekten – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vorig jaar waren mijn tomatenzaailingen erg ziek. Een buurman adviseerde dit seizoen om Glyocladin tabletten toe te voegen bij het zaaien. Vertel me hoe je Glyocladin-zaailingtabletten kunt gebruiken tegen haar ziekten?

glycocladine tabletten Glyocladine is een biologisch fungicide dat wordt gebruikt om een ​​gezonde bodemmicroflora te herstellen en om verschillende ziekten bij planten te voorkomen en te behandelen. Het medicijn is verkrijgbaar in verschillende vormen en bij het kweken van zaailingen van groente- en bloemgewassen heeft de tabletvorm van het fungicide zich goed bewezen..

Eigenschappen van het medicijn

Glyocladine bevat sporen van Trichoderma-schimmels en metabolieten. Wanneer ze de bovengrond binnenkomen, beginnen ze te groeien en zich te vermenigvuldigen, waardoor de ontwikkeling van ziekteverwekkers wordt geblokkeerd. Dit gebeurt alleen als er gunstige voorwaarden zijn:

  • natte aarde;
  • de grond mulchen om uitdroging te voorkomen.

In droge grond en bij hoge temperaturen verliest het medicijn zijn effectiviteit, omdat schimmelsporen afsterven.

Fungicide wordt gebruikt voor de behandeling van ziekten zoals:

  • verwelking van planten;
  • wortelrot;
  • blad- en stengelziekten.

Als gevolg van de werking van het medicijn wordt een gezonde flora van het grondmengsel gevormd, waardoor niet alleen hoogwaardige gewassen kunnen worden verbouwd, maar ook een grote oogst met verbeterde smaakkenmerken kan worden verkregen..

Glyocladine is absoluut onschadelijk, niet giftig en niet verslavend voor ziekteverwekkers.

Kenmerken van het gebruik van tabletten voor zaailingen

Bij het kweken van zaailingen werkt Glyocladin even goed in verschillende stadia:

  1. Bij het zaaien van zaden. Voor een pot van 300 ml, één tablet ondiep in de grond zetten.
  2. Tijdens het plukken van zaailingen. Doe een tablet in elk putje.
  3. Bij het verplanten van zaailingen naar de tuin. Sluit voor elke plant in het gat 1 tablet dicht bij het wortelstelsel.

De tabletvorm van het medicijn is alleen bedoeld om aan de grond toe te voegen en wordt niet gebruikt voor het bereiden van oplossingen. Bij het rechtstreeks zaaien van zaden in de volle grond is het vermalen van de tablet toegestaan. Meng een kleine hoeveelheid aarde met een gebroken tablet en giet het tegelijk met de zaden in de groeven..

De werking van de Glyocladin-tablet begint binnen een week na introductie en varieert van 8 tot 12 weken.

Combineer geen biologisch fungicide met chemische componenten. Bij gebruik van andere biologische producten is het noodzakelijk om een ​​pauze van minimaal 1 week aan te houden.

Het gebruik van Glyocladin-tabletten bij het kweken van zaailingen – video