Gevoelige pluimveeboerderij met lentebloemen - planten en verzorgen in het open veld

Als een pluimveebedrijf bloeit, heeft het planten en verzorgen in de volle grond dan eigenaardigheden? Ik kocht een dozijn bollen van mijn grootmoeder op de markt, ze beloofde dat hij het zeker was, en het zou bloeien met witte belletjes. Maar noch in de lente, noch in de zomer zag ik de knoppen niet, en in de zomer droogde het gebladerte zo uit. Is hij van mij verdwenen of is hij gewoon met pensioen gegaan als een tulp? En zou hij niet kunnen bloeien doordat ik in de schaduw heb geplant, of is hij gewoon nog jong?

pluimveebedrijf open veld planten en verzorgen De delicate witte bloemen zien eruit als kleine sterren die niet alleen in het wild bloeien aan het einde van de lente, maar ook in bloembedden. Dit is een kleine maar zeer mooie pluimveehouderij, planten en verzorgen die in het open veld over het algemeen eenvoudig zijn en geen problemen veroorzaken. Onder natuurlijke omstandigheden geeft deze bloem de voorkeur aan een gematigd klimaat en subtropen. Maar op het grondgebied van ons thuisland slaagde hij er ook in om wortel te schieten, bovendien als zowel een pot- als een straatplant. Meestal is de pluimveehouderij echter te vinden in bloembedden. Daar wordt hij aangeplant samen met de rest van de bolgewassen, waartoe hij behoort..

Pluimveestal – planten en verzorgen in het open veld

pluimvee boerderij In de natuur zijn er meer dan vijftig soorten cultuur, maar ongeveer een dozijn worden als decoratief gekweekt. Het vogelhuisje behoort tot de aspergefamilie en is een kruidachtige bolvormige vaste plant. De meeste soorten zijn compact van formaat tot 30 cm, maar sommige kunnen een hoogte bereiken en allemaal 80 cm.

Het wortelstelsel heeft, zoals reeds begrepen, de vorm van een bol, rond of langwerpig, bedekt met schubben. Bloemen groeien in dichte struiken van veel van deze bollen. Hiervan neigen smalle en lange lineaire bladeren naar boven. Hun centrale ader is lichter van kleur, bijna wit tegen de algemene groene achtergrond van de platen. Struiken bloeien in de maand mei, aan het begin of aan het einde, afhankelijk van de specifieke soort. Witte bloemen in de vorm van sterren worden verzameld in kleine trosvormige bloeiwijzen. Kenmerkend voor bijna alle pluimveebedrijven is de aanwezigheid van een groene streep op de bloemdekbladeren aan de buitenzijde.

Vanwege de ongebruikelijke “ster” -vorm van de bloemen wordt de plant de melk- of Bethlehem-ster genoemd. In de wetenschappelijke literatuur staat het pluimveebedrijf bekend als ornithogalum..

Een plaats, tijd en methode kiezen om een ​​pluimveebedrijf te planten

waar de pluimveeboerderij te planten?De bloem plant zich voornamelijk vegetatief voort: door bollen bij het verdelen van een struik of door kinderen. De zaadmethode is ook mogelijk, maar niet praktisch. Zaden hebben gelaagdheid nodig en meestal worden ze voor de winter direct in de grond gezaaid. Tere jonge zaailingen raken echter gemakkelijk beschadigd bij het uitdunnen. En dergelijke struiken bloeien pas in het vijfde jaar na het zaaien..

Het is handiger om de pluimveehouderij met bollen te planten. Het is niet bijzonder veeleisend voor verlichting, het kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien. Maar het is beter om niet in diepe schaduw te planten – het zal niet bloeien. Maar de grond moet licht worden gekozen, bij voorkeur zanderig. Kleigrond is gecontra-indiceerd, omdat er vocht in stagneert en de bollen gaan rotten.

De bollen worden één voor één in de gaten geplant, de plantdiepte mag niet groter zijn dan 10 cm (afhankelijk van de grootte van het plantmateriaal). Bij groepsbeplanting dient er een afstand van minimaal 15 cm te zijn tussen de gaten.

Hoe zorg je voor een tuinpluimveebedrijf?

pluimveebedrijf open veld planten en verzorgen in de tuinDe zorg voor ornithogalum is zo eenvoudig mogelijk. Bovendien is het alleen nodig tijdens het groeiseizoen, dat vrij kort is in de pluimveehouderij. Na het einde van de bloei, die ongeveer 3 weken duurt, gaan bijna alle soorten rusten tot het volgende voorjaar. En het bovengrondse deel sterft stilaan af.

Dus, wat heeft een plant nodig:

  • matig water geven – het is onmogelijk om in te vullen, het zal rotten;
  • verschillende dressings in de herfst met organisch materiaal, maar als de grond voedzaam is, kun je helemaal niet bemesten;
  • transplantatie (scheiding van overwoekerde struiken) om de 4-5 jaar.

Wat betreft overwintering, in de zuidelijke en middelste baan overwinteren de pluimveebedrijven zelf goed. In zwaardere streken, vooral met weinig sneeuw in de winter, is het beter om ze te bedekken met sparren takken. En de meest thermofiele pluimveebedrijven, twijfelachtig en Arabisch, raden zelfs aan om te graven. Hun bollen worden ofwel naar de kelder gebracht voor opslag, of in potten getransplanteerd en tot de lente in huis bewaard..

Groeiende en geneeskrachtige eigenschappen van de pluimveehouderij

Adblock
detector