Geraniumziekten en hun behandeling met foto's - we bestuderen de meest voorkomende problemen

Vertel me, wat zijn de ziekten van geranium en hun behandeling met een foto? Ik heb een kleine collectie koninklijke geraniums die elk jaar prachtig bloeien. Maar onlangs merkte ik dat sommige soorten er vreemd uitzien en dat de “symptomen” voor iedereen anders zijn. Sommige hadden wat ringvlekken op de bladeren, andere struiken begonnen net geel te worden en lieten hun blad vallen. Ik onderzocht ze met een vergrootglas op ongedierte, maar vond niemand. Alleen bij ziekten blijft de optie over. Help bepalen wat mijn bloemen missen en genees ze.

geraniumziekten en hun behandeling met foto's Schoonheden van geraniums, of, zoals ze liefkozend worden genoemd door bloementelers, kalachiki, zijn een van de meest pretentieloze kamerplanten. Het kweken van dergelijke bloemen is niet moeilijk en aangenaam, maar zelfs met hen kunnen onvoorziene situaties voorkomen. Om op tijd te herkennen welke problemen uw favoriete plant zijn overkomen, bespreken we vandaag geraniumziekten en hun behandeling (met foto). Zoals u weet, is een juiste diagnose het halve werk. Om zo efficiënt en snel mogelijk te kunnen reageren is het belangrijk om te weten waaruit precies geranium begint te verdwijnen, het is ook pelargonium.

Geraniumziekten en hun behandeling met foto’s

frequente geraniumziekten Problemen bij het kweken van pelargonium, zoals gebrek aan bloei, bleke bladeren, enz., Gaan we voor een andere keer. In dit geval zullen we ons specifiek richten op de ziekten die kamergeraniums kunnen kwetsen. Ziekten kunnen worden veroorzaakt door virussen of door schimmelbacteriën. Laten we elke groep eens nader bekijken.

virale ziekten

virale plek van geraniumDit is misschien wel een van de gevaarlijkste situaties. De moeilijkheid is dat virale ziekten nog niet zijn genezen. Vaak zijn ze moeilijk te herkennen, omdat de meeste symptomen wijzen op normale chlorose..

Het is het verschijnen van chlorotische vlekken die bloementelers in de war brengt, maar samen met hen verschijnen er andere tekens op het gezicht:

  • groei stoppen;
  • jonge bladeren lijken klein en vervormd;
  • er verschijnen vlekken, strepen en ringen op bladeren en bloemen.

Als gewone chlorose wordt verwijderd door bladverband, werken ze niet op virale chlorose. Het is nutteloos om pelargonium met fungiciden te behandelen, het is beter om er vanaf te komen zodat het virus zich niet naar andere bloemen verspreidt.

Schimmelziekten

Meestal worden geraniums aangetast door dergelijke bacteriële ziekten:

  1. Wortelrot. Eerst worden de bladeren geel, dan verschijnen er donkere vlekken op. De stengel is bedekt met een natte zwarte bloei en rot samen met de wortels.geranium wortelrot
  2. Grijze rot. Stengels, bladeren en zelfs steeltjes zijn bedekt met grijze pluisjes en ze beginnen te rotten.grijsrot geranium
  3. Roest. De bladeren worden rood en worden bedekt met bleke vlekken, waarop roodachtige stippen verschijnen. Dit zijn sporen van de schimmel, die geleidelijk clusteren en de vlekken groeien en veranderen in kussens. Als u geen actie onderneemt, beginnen geraniums te rotten en te verdwijnen..geranium roest
  4. Phytophthora. De bladeren worden geel, worden bedekt met donkere vlekken, drogen uit en vallen eraf. De oorzaak van de ziekte is meestal een teveel aan vocht..Phytophthora van geranium
  5. Echte meeldauw. Het blad is bedekt met een witte bloei – sporen in de vorm van een poeder.echte meeldauw geranium

Ongeacht welke ziekte de geranium heeft aangetast, deze moet worden getransplanteerd, omdat de schimmels in de oude grond blijven. Om van schimmels af te komen, worden planten behandeld met fungiciden: Fundazol, Fitosporin, Ridomil, Vitaros.

10 veel voorkomende geraniumziekten

Adblock
detector