Gele naalden van thuja in het voorjaar. Welke meststoffen zullen de situatie helpen corrigeren? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Goededag aan iedereen! Dit jaar heb ik verschillende thuja’s voor schoonheid geplant in een privéhuis. Maar buren zeggen dat ze snel geel kunnen worden als ze ze in het voorjaar niet goed bemesten. Daarom rijst de vraag – welke meststof voor thuja in de lente van vergeling moet worden gebruikt??

Goedenmiddag. Ja, zoals de buren terecht opmerkten, kan thuja in de lente echt geel worden. En het gebrek aan kunstmest is verre van de enige reden. Het is handig om over iedereen te weten.

Gebrek aan kunstmest

Heel vaak beginnen de naalden op thuja geel te worden vanwege een gebrek aan voedingsstoffen.

Thuja wordt geel door gebrek aan kunstmest

Een kleine hoeveelheid fosfor en ijzer in de bodem is de belangrijkste reden voor deze problemen. Dit probleem is eenvoudig opgelost – in de lente, onmiddellijk nadat de sneeuw is gesmolten, moet de grond onder de thuja worden bemest. In de uitverkoop ziet u speciale mengsels die zijn ontworpen voor coniferen en specifiek voor thuja, die alle benodigde stoffen bevatten. Als u een dergelijke meststof voor thuja in de lente gebruikt tegen vergeling, zult u niet langer met soortgelijke problemen worden geconfronteerd..

Bodemproblemen

Helaas worden niet alle oorzaken van vergeling van thuja zo gemakkelijk geëlimineerd. Dit komt vaak door ongeschikte grond. Dit probleem is veel moeilijker op te lossen. De volgende gronden zijn dus niet geschikt voor het planten van thuja:

  • Zandgrond – water verlaat zeer snel de bovenste lagen, daarom kan het wortelstelsel van een jonge thuja het niet bereiken;
  • Veengrond – het water ligt te dicht bij het oppervlak en het wortelstelsel kan rotten, wat zal leiden tot vergeling van de naalden en vervolgens tot de dood van de plant;
  • Kleigrond – bevat een kleine hoeveelheid voedingsstoffen en heeft een hoge dichtheid, waardoor de volledige ontwikkeling van het wortelstelsel onmogelijk is.

In het eerste geval kan het probleem worden opgelost door regelmatig water te geven. In de tweede en derde, helaas, zullen de eigenaren de thuja moeten verlaten en op de site die planten moeten planten die goed groeien op dergelijke gronden.

Mislukte landing

Als een pas geplante thuja aan één kant geel wordt, bovendien is het zonnig, dan is het probleem te intense verlichting..

Thuja wordt geel door teveel zon

In reservaten worden thuja’s vrij dicht geplant en blokkeren ze het zonlicht van elkaar. Wanneer ze alleen worden geplant, zorgt een grote hoeveelheid zonlicht ervoor dat de naalden geel worden. Na verloop van tijd gaat dit voorbij als u zorgt voor goed water geven en mest op de grond aanbrengt, die niet alleen fosfor en ijzer bevat, maar ook stikstof..

U kunt meer te weten komen over de redenen voor het vergelen van thuja door de video te bekijken