Een stukje zon in een pot - pompoensap, recept thuis

Ik wil mijn kind pompoensap maken voor de winter, kun je me het recept thuis vertellen? Zelf houd ik niet zo van pompoen, ik kook er gewoon pap van. Maar ze gaf haar zoon het sap voor de eerste keer, en hij vond het lekker, hij zei dat hij het nu altijd zou drinken. Dus besloot ik mijn wintervoorbereidingen te diversifiëren. Misschien kun je iets aan het sap toevoegen om het lekkerder te maken?

Pompoensap recept thuis In de winter heeft ons lichaam vitamines zo hard nodig, maar je kunt ze niet alleen uit verse groenten en fruit halen. Preparaten gemaakt door hardwerkende huisvrouwen, vooral sappen, hebben niet minder nuttige stoffen. Een van de meest waardevolle is pompoensap; het recept voor dit drankje thuis is over het algemeen eenvoudig en ongecompliceerd..

Het belangrijkste is om goede, rijpe en zoete vruchten te selecteren om te oogsten. En dan hangt het allemaal af van je voorkeuren, want het sap blijkt erg dik en een beetje suikerachtig van smaak te zijn. Om er echt een drankje van te maken wordt er in de meeste gevallen direct water aan het werkstuk toegevoegd. Maar je kunt het tegenovergestelde doen door in de winter een pot pureesap te openen en te verdunnen met water. En de combinatie van pompoen met andere groenten, en zelfs fruit en bessen, zal helpen om originaliteit en een frisse toets aan de smaak te geven. Verrassend genoeg harmonieert de grote oranje vrucht goed met veel van hen, maar vooral met die die zuur bevatten. Het accentueert de zoete pompoensmaak en maakt het sap aangenamer..

Pompoensap is erg gezond en caloriearm. Het normaliseert de stofwisseling, reinigt het lichaam en verbetert de werking van de maag. Het is ook een bron van veel vitamines en mineralen, vooral caroteen. In sappige sinaasappelpulp is het 5 keer meer dan in wortelen.

Welke pompoen is beter voor sap?

welke pompoen kan ik het beste gebruiken voor sap? Met rijpheid is alles duidelijk – groen fruit is absoluut niet geschikt om te oogsten. Kies alleen pompoenen die volledig rijp zijn en in de tuin onder de zon staan ​​en niet van tevoren zijn gesneden. Bij dergelijke groenten blijven de staarten intact, maar drogen ze op en vallen dan gemakkelijk af. Terwijl bij de voortijdig geoogste pompoenen te zien is dat de staart is afgesneden.

Gebruik daarnaast voor een heerlijk sap met een mooie kleur variëteiten met een zoet en sappig vruchtvlees met een fel oranje kleur, bijvoorbeeld:

  • peervormige butternut-pompoen;
  • een afgeplatte grijze pompoen in een lichte streep Kherson;
  • platte grijze pompoen.

Het is beter om klein fruit te nemen dat niet meer dan 3 kg weegt – ze zullen zeker de tijd hebben om volledig te rijpen. Grote pompoenen kunnen van binnen gedeeltelijk groen zijn..

Pompoensap – recept voor zelfgemaakte natuurlijke drank zonder toevoegingen

pompoensapOm het sap te maken, moet je eerst de pompoen schillen en koken in een hoeveelheid van 3 kg. Snijd het in blokjes, doe het in een pan en giet 2 liter water. Kook gedurende 15 minuten, controleer met een mes – als het gemakkelijk doorboort, dan is het klaar.

Ga nu verder met verdere acties:

  1. Maal de pompoen zonder het water af te tappen met een blender tot een gladde massa.
  2. Giet het mengsel terug in de pot..
  3. Voeg 500 g suiker en 10 g citroenzuur toe.
  4. Laat het sap koken en schuim het schuim af..
  5. Giet in blikken en rol op.

In plaats van citroenzuur kun je ook citroensap gebruiken. Pers het uit 3 sinaasappels en een halve citroen. De rest van de ingrediënten blijven hetzelfde. Voeg citroensap toe aan gehakte gekookte pompoen samen met suiker en kook gedurende 10 minuten.

Hoe maak je pompoen- en gedroogde abrikozensap?

Adblock
detector