Een origineel aperitief voor de vakantie en niet alleen - recept voor gepekelde kippenchampignons

Vertel me een heerlijk recept voor gepekelde kippenchampignons, zodat je kunt eten en bewaren voor de winter. Mijn man heeft ergens een hele grote portemonnee vandaan gehaald, zoveel eten we niet. Persoonlijk zie ik deze paddenstoelen voor het eerst, in mijn thuisland worden deze niet gevonden. Maar de man zei dat ze absoluut eetbaar waren en zijn ouders kookten ze hun hele leven. Moet ik de kip koken voordat ik de marinade schenk, en hoe lang??

recept met kip ingelegde champignons Elke zichzelf respecterende huisvrouw heeft altijd een paar potten met mooie en vlezige ingemaakte eekhoorntjesbrood in de voorraadkast voor de vakantie. Andere soorten van deze geschenken van het bos zijn echter niet minder smakelijk: boletus, cantharellen en ook kippen. Om eerlijk te zijn, is het recept met gepekelde champignons met kip niet erg populair. Misschien komt dit doordat deze originele paddenstoelen niet overal groeien, maar alleen op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Een andere reden is dat kippen duidelijk onderschat worden. Of ze koken verkeerd. Ondanks dat sommige culinaire experts ze niet eens geschikt achten voor winterbereidingen, zijn deze paddenstoelen erg lekker. En de bereiding is trouwens niet ingewikkelder dan champignons, waar ze qua smaak een beetje op lijken.

Wie zijn de mysterieuze “paddenstoelenkippen”

kippenchampignons of ringhoeden Kippen worden in de volksmond eetbare paddenstoelen uit de spinnenwebfamilie genoemd. In de wetenschappelijke literatuur staan ​​ze bekend als ringmutsen. Vrij grote paddenstoelen groeien voornamelijk op vochtige en zure grond, waardoor ze moeilijk te vinden zijn tussen de velden. Door mycorrhiza te vormen met coniferen en berken, groeien kippen in kleine groepen in gemengde en naaldbossen. Massa-oogst begint midden in de zomer en duurt tot de vorst.

Geringde spinnenwebben onderscheiden zich door een krachtige cilindervormige poot, licht verdikt aan de basis. Het is vlezig en dicht, bereikt een lengte van 12 cm en een dikte van ongeveer 3 cm Op het bovenste deel van het been bevindt zich een filmring van witte of gele (in oude paddenstoelen) kleur. De gerimpelde hoed bij kippen is ook vlezig, in de vorm van een muts of halve bol, waarvan de randen naar beneden zijn gerold. Naarmate het groeit, wordt het recht, het midden blijft verhoogd. Het oppervlak van de dop is geelgrijs gekleurd en bedekt met een vezelachtige coating. Het vruchtvlees van de paddenstoelen is mooi, wit, brokkelig van structuur, met een aangenaam paddenstoelenaroma en -smaak. En na warmtebehandeling wordt het vergelijkbaar met vezelig kippenvlees. Hoogstwaarschijnlijk hebben de paddenstoelen hier hun naam aan gekregen..

De kippen hebben andere namen. Ze worden bijvoorbeeld ook wel hanen, hoeden, witte puistjes of doffe rosieten genoemd..

Kip ingelegde champignons recept

ingelegde kip champignonsOm petten klaar te maken voor de winter:

  1. Sorteer, spoel goed en kook de champignons. Het is genoeg voor 20 minuten, gooi ze dan weg in een vergiet om uit te lekken.
  2. Bereid op dit moment de marinade voor. Voor 1 liter water heb je 30 g suiker, 10 g zout en 150 ml azijn nodig. Vergeet ook niet om kruiden toe te voegen – een paar kruidnagels, zwarte peperkorrels. Je kunt ook een beetje kaneel toevoegen voor de smaak (5 g).
  3. Kook de marinade 2 minuten, voeg dan de kip toe en laat deze 5 minuten sudderen met de marinade.

Dat is alles, het blijft alleen om de doppen in potten te plaatsen en ze goed af te sluiten.

Een eenvoudig en veelzijdig recept voor ingemaakte champignons

Adblock
detector