Een mooie rodekoolsalade voor de winter is een waardige vervanger van een witte kool

Hoe maak je rodekoolsalade voor de winter? Iedereen in onze familie houdt van kool, maar meestal kies ik witte kool. Ik gebruik blauw in frisse salades, kinderen vinden het niet zo lekker, maar volwassen gezinsleden knarsen van plezier. En toen trakteerde een buurvrouw haar op haar nieuwe recept: blauwe kool in het zuur. Persoonlijk vond ik het leuk, ik wil een paar potten voorbereiden voor een test. Maar de buurman werd ziek en ging naar het ziekenhuis, er is niemand om het recept van te achterhalen. Kun je vertellen??

Voor de winter wordt een knapperige en zeer mooie rodekoolsalade verkregen. En de smaak kan niet in één woord worden overgebracht – het is zowel een nauwelijks waarneembare aangename zoetheid als een licht kruidige noot van bitterheid. Wat het wordt, hangt af van de smaak en het recept. Je kunt een zoete salade maken of meer kruiden toevoegen voor een pittiger tussendoortje. En ook rode kool past niet alleen goed bij witte kool, maar ook bij andere groenten en zelfs fruit. En er zullen geen problemen zijn met het kiezen van een variëteit, omdat de witte variëteit dat niet zal doen. Alle krasnokochanka “gedraagt ​​zich” perfect in conservering. Bovendien kan het gemarineerd en gefermenteerd worden..

Rodekoolsalade voor de winter onder een hete marinade zonder sterilisatie

salade met rode kool en peper Dit recept is goed omdat je snel een salade kunt bereiden. Maar ook zonder extra warmtebehandeling blijft het werkstuk goed bewaard dankzij de methode van heet vullen met marinade.

Volgorde aanbrengen in:

 1. Hak of mes een kool van 1 kg.
 2. Snijd dezelfde hoeveelheid paprika in dunne reepjes.
 3. Snijd twee grote uien in halve ringen.
 4. Doe alle groenten in een grote kom, roer om het koolsap te laten.
 5. Schik ze in potten (steriliseer ze vooraf).
 6. Bereid de marinade voor: doe 1 eetlepel water in 1 liter water. suiker, 2 eetl. ik. zout, 0,5 theel. dille zaden. Voeg als het water kookt 30 ml azijn toe. Roer en giet meteen de marinade over de kool.

Rol nu de salade op, dek de deken af ​​en laat hem staan ​​tot de potten zijn afgekoeld. Dan kun je hem meenemen naar de kelder of bijkeuken voor opslag.

Blancheer de paprika na het snijden om hem malser te maken. Giet gewoon een paar minuten kokend water en breng het dan onmiddellijk over naar koud water.

Zuurkoolsalade met appels (gesteriliseerd)

salade met rode kool en appelsVoordat je zo’n voorgerecht oprolt, moet je de kool eerst een beetje laten fermenteren. Dit geeft de salade, in combinatie met appels, een goed merkbare zuurheid. En zodat het in de winter niet “ontploft”, worden de banken gesteriliseerd.

Zo maak je een zure salade:

 1. Hak 5 kleine koolkoppen fijn.
 2. Schil 1 kg appels en snij in dunne plakjes.
 3. Snijd drie uien in halve ringen.
 4. Doe de kool en ui in een kom, voeg 1 eetl. zout en 0,5 tl. peterselie en korianderzaad. Je kunt ook wat dillezaadjes doen en goed mengen.
 5. Doe de groenten in een pan, afgewisseld met een laagje appels. Dek af met een deksel zodat het in de pan gaat en leg de onderdrukking erop. Laat het werkstuk drie dagen in de warmte sudderen.
 6. Het blijft alleen om de afgewerkte salade te steriliseren. Doe het in potten van 1 liter en steriliseer ze minimaal 20 minuten.

Rol op en laat afkoelen, bovenop gewikkeld. Je kunt zo’n salade in een appartement bewaren, maar alleen waar het koeler is..

Ingemaakte rode kool

Adblock
detector