Een kwaadaardige en allesetende wilde knappe man - wat voor soort dier is een karbysh en hoe gevaarlijk is het?

Vertel me wat voor soort dier de karbysh is, en hoe hem uit de tuin te verdrijven? In de herfst gingen mijn vrouw en ik bieten graven, dus de helft ervan was geknabbeld. En onder sommige vruchten werden zelfs de doorgangen gevonden, zoals die van een topje, alleen grote, grote ratten kunnen daar gemakkelijk doorheen kruipen. Ik ging naar een buurman, hij zegt dat het de karmysh was die begon, hij kauwde ook op aardbeien en komkommers. Ik heb nog nooit van zoiets gehoord, is het een mol of wat? Hoe hem weg te rijden??

wat een beest karbysh Gewonde stammen van jonge bomen, gegeten aardappelen, wortelen, bieten, volledig opgegeten jonge erwtengewassen … Dit is niet de hele lijst die een ogenschijnlijk mooi diertje liefheeft en kan verwennen of opeten. Als je nog steeds niet weet wat voor soort dier de karbysh is, dan heb je veel geluk. Immers, als hij uw site kiest, zal hij de oogst moeten vergeten. Alles wat je plant, zal in de eerste plaats als voedsel dienen voor de carbish. En je blijft zitten met beschadigde groenten die niet meer geschikt zijn om te bewaren. Maak dus kennis – een mysterieuze knappe man met een schadelijk karakter (voor ons, tuiniers, natuurlijk is deze manier van leven zeer geschikt voor hem).

Wat voor soort dier is Karmysh en hoe ziet het eruit?

hamster karbysh Karbysh is een van de grootste en mooiste hamsters. Hij weegt bijna 800 g en een dicht lichaam met een korte en zachte vacht bereikt een lengte van 35 cm Op een kleine roodachtige kop vallen vrij grote ronde oren scherp op. De hoofdkleur van het knaagdier is geelrood, de rug is lichter, de buik is over het algemeen zwart. En de ronde zijkanten zijn versierd met witte stippen. De natuur heeft deze hamster voorzien van brede poten met scherpe klauwen, zodat hij gemakkelijker een kuil kan graven..

Karbysh is nachtdieren en slaapt overdag in diepe holen. Daar voedt hij ook nakomelingen op als hij een partner vindt. Deze hamsters leven niet in kolonies, ze zijn eenlingen en houden niet zo van vreemden..

Koolhydraten planten zich gewoon in een snel tempo voort – het vrouwtje geeft elke 1,5 maand nieuwe nakomelingen. Bovendien kunnen er meer dan een dozijn welpen in een broed zitten. Slechts één familie van dit ongedierte wordt binnen een jaar volwaardige eigenaren van uw tuinbedden en veegt alles weg wat daar is geplant..

Wat is gevaarlijk karbysh

wat is het gevaar van karbyshHet is niet voor niets dat het knaagdier zich liever dichter bij de tuin, moestuin of velden met graangewassen nestelt. Hier is voor hem een ​​echt paradijs en gratis eten.

En karbysh eet bijna alles wat het kan krijgen:

  • alle wortelgroenten, vooral zoete;
  • pompoen gewassen;
  • tomaten;
  • komkommers;
  • jonge sappige spruiten van zaailingen;
  • tuin bessen;
  • graan van graanplanten.

Je kunt een hamster echter geen vegetariër noemen. Hij is niet vies van het vangen van een muis, kikker, worm en zelfs een slang. Het knaagdier zal ook de tuin schaden. Natuurlijk klimt de karbysh niet in bomen en steelt hij geen appels. Maar ze vindt het heerlijk om haar klauwen en tanden aan de stammen van bomen en struiken te slijpen. Na zo’n “massage” worden ze ziek en kunnen ze zelfs overlijden..

Voor mensen kan deze grote hamster ook geen tam dier zijn. In de handen wordt het niet gegeven, bovendien valt een gedreven knaagdier in het geval van een jacht in een agressieve staat en gaat in een aanval. En door je handen met scherpe klauwen te snijden of te bijten, kan hij gemakkelijk besmetten.

Hoe zich te ontdoen van de zak op de site

hoe zich te ontdoen van carbyshVechten tegen een knaagdier kan humaan zijn en letterlijk tot de dood toe. Je kunt proberen de karbysh te verdrijven door speciale verschrikkers op de site te installeren. Hun geluid wordt alleen gehoord door ongedierte, ze houden er niet van en laten ze hun bewoonbare plaats verlaten..

Als de repeller niet helpt, is het enige dat overblijft het kopen en plaatsen van vallen, rattenvallen of vergif. Of koop een levende rattenvanger. Alleen in dit geval kan het gif niet worden gebruikt, zodat het huisdier niet sterft..

Hoe ziet een karbysh van een hamster eruit?

Adblock
detector