Een kruid bij de hand nodig – plant een laurierboom, thuiszorg voor een pretentieloze struik – wiresummit.org

f58 af8 786 ce9 2b7 2b8 929

Vertel me waar de laurierboom van houdt, heeft de thuiszorg ervoor eigenaardigheden? Mam rustte in een sanatorium en bracht daar stekken mee. We hebben ze geroot, mijn struik begon bijna onmiddellijk te groeien, gaf al jonge twijgen en mijn moeder staat nog steeds, verdwijnt niet, maar groeit ook niet. Misschien pasten de omstandigheden hem niet? Mam heeft een appartement aan de zuidkant van het gebouw, het is warm in de zomer en te warm in de winter. Ik heb een eigen huis, het is koel en zonder airconditioning, en tijdens het stookseizoen regelen we de temperatuur zelf, omdat mijn man en ik niet van de hitte houden. Misschien is dit de reden dat de laurier niet groeit?

laurierboom thuiszorg Sinds kort is het in de mode om niet alleen bloemen in potten te kweken, maar ook vollegrondsgewassen. Peterselie, sla, basilicum, tomaten en zelfs komkommers groeien goed en genieten van de oogst in de appartementen. De laurierboom is geen uitzondering, de thuiszorg verschilt niet van het kweken van kamerbloemen. Hoewel het enkele nuances heeft, voornamelijk geassocieerd met de kenmerken van het groeiseizoen van de cultuur.

Een vertegenwoordiger van de laurierfamilie kwam naar ons vanuit de Middellandse Zee. De plant wordt veel gebruikt als siergewas. De groenblijvende struik ziet er erg mooi uit en is ook gunstig. De bladeren kunnen worden afgesneden en aan gerechten worden toegevoegd in plaats van droge kruiden. Hoewel de laurier zich langzaam ontwikkelt, komt het kapsel hem alleen maar ten goede. Van de lente tot de herfst groeit een weelderige boom begroeid met jonge twijgen en gaat rusten voor de winter. Hij laat geen blad vallen, maar de ontwikkeling wordt opgeschort totdat de daglichturen weer toenemen.

Lauriervereisten voor temperatuur en verlichting

indoor laurier Tijdens het groeiseizoen heeft de boom veel licht nodig. De laurier houdt erg van de zon en het zuidraam is daar een uitstekende plek voor. Leerachtige bladeren zijn niet bang voor directe stralen, het belangrijkste is dat er geen scherpe overgang is van halfschaduw naar licht.

Als een laurierboom veel licht nodig heeft, dan geeft hij qua temperatuur de voorkeur aan matiging, zelfs tijdens de groeiperiode. In de zomer is het raadzaam om de kamer niet heet te laten zijn en de temperatuur stijgt tot boven 26 ° C warmte.

De rustperiode bij de laurier moet volledig in de koelte verlopen. Om de plant volledig te laten rusten, heeft hij niet meer dan 15 en idealiter 12 ° C warmte nodig.

Laurierboom – thuiszorg

hoe zorg je voor indoor laurier?Als u de struik onmiddellijk comfortabele omstandigheden geeft, zal verdere zorg niet moeilijk zijn. Het zal genoeg zijn:

  1. Geef tijdens het groeiseizoen overvloedig en regelmatig water. In de winter moet water geven zeldzaam zijn..
  2. Spray vaak – laurier heeft een hoge luchtvochtigheid nodig.
  3. Voer eens per maand een mineralencomplex voor decoratieve bladverliezende planten. In de winter heeft laurier geen kunstmest nodig..
  4. Voer in de late zomer of het vroege voorjaar formatief en sanitair snoeien uit. De teelt reageert er goed op, waardoor het mogelijk is om de plant elke vorm te geven.

De laurierboom groeit langzaam en heeft geen frequente transplantaties nodig. En hij heeft geen grote pot nodig. Nieuwe gerechten voor een volwassen struik mogen slechts een paar centimeter groter in diameter zijn. En je hoeft het alleen te transplanteren als het erg druk wordt. Laurier geeft de voorkeur aan licht alkalische en losse grond, met toevoeging van turf, humus en een kleine hoeveelheid zand.

Hoe een laurierboom thuis te planten, verzorgen en vermeerderen?