Een bloem met bladeren als die van een eik – de onovertroffen croton – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me, wat is de naam van een bloem met bladeren, zoals die van een eik? Deze kamerplant kreeg ik op het werk van een collega. Er zat geen etiket op de pot, maar ik ben erg geïnteresseerd in het identificeren van de vreemdeling. De bladeren lijken erg op eikenbladeren, alleen zijn ze niet afgerond, maar langwerpig. Mijn huisdier heeft een felgroene kleur, met een prachtig patroon van lichte nerven. Misschien zijn er andere soorten, en ik zou het niet erg vinden om een ​​verzameling te beginnen, gewoon om erachter te komen wie het is..

bloem met bladeren als eik Onze moeder natuur is rijk aan verschillende planten en elk van hen is uniek. Tegelijkertijd kun je vaak culturen vinden die erg op elkaar lijken, bijvoorbeeld, zelfs de gigantische eik heeft een interessante dubbelganger. Opmerkelijk is dat een bloem met bladeren, zoals die van een eik, ook een boom is, maar dan heel klein en een originele kamerplant. De enige overeenkomst tussen hen ligt in de vorm van de bladplaten, maar deze is erg ver weg. Tegelijkertijd herinneren veel bloemenkwekers zich de bloem juist om deze reden. Wat is deze cultuur en wat is er zo speciaal aan??

Bloem met bladeren zoals eik

croton Binneneik – zo wordt croton soms genoemd, een plant uit de Euphorbia-familie. De reden hoeft u niet ver te zoeken, want de bladeren lijken echt op een eik. Croton groeit in de vorm van een compacte boom tot maximaal 1 m hoog. Maar om zijn weelderige kroon te zien, moet je meer dan een jaar wachten, omdat de struik zich langzaam ontwikkelt. Bij eiken lijken alleen de vormen van de platen vaag op elkaar. In decoratief – bladverliezend croton hebben ze een dichtere structuur en een heldere kleur..

De Latijnse naam voor croton is codiaum. Het is opmerkelijk dat het in eerste instantie groene jonge bladeren vormt. Ze krijgen variatie in de tijd naarmate ze ouder worden..

Croton kreeg zijn populariteit vanwege zijn gevarieerde en heldere kleur. De bloem heeft ongeveer 14 variëteiten, en elk van hen is op zijn beurt origineel en heeft vele variëteiten.. Meestal vindt u in de binnenbloementeelt de volgende variëteiten van Croton:

  • Petra met groene bladeren en gele nerven;Croton Petra
  • Miss Aiston met geel-rood-roze bont blad;Croton Miss Aiston
  • Norm – met rode strepen en gele vlekken op groene bladeren;Croton-norm
  • Gold Finger met smalle groene en gele bladeren.Croton gouden vinger

Croton Excelent lijkt het meest op een eik met zijn bladeren. Hij heeft een interessante kleur met veelkleurige aderen op de geelgroene plaat. Interessant is dat het blad aan de achterkant een karmozijnrode tint krijgt..

Kenmerken van het kweken van croton

groeiende crotonOver het algemeen is de plant niet bijzonder grillig, maar hij heeft nog steeds enkele vereisten. De bloem houdt van helder, maar diffuus licht en verliest bij gebrek daaraan zijn kleurverzadiging. De wintergroene croton heeft geen rustperiode en voelt in de winter heerlijk aan bij 18°C..

Maar de bonte struik houdt niet van tocht en kou en begint het gebladerte af te werpen.

Verhoogde eisen aan de plant en aan vocht. Het moet overvloedig en regelmatig worden bewaterd en de luchtvochtigheid moet ook worden gehandhaafd. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water niet stagneert, anders begint het wortelstelsel te rotten. Twee keer per maand kunt u speciale complexe meststoffen toepassen voor decoratieve – bladverliezende planten. Topdressing in de winter kan geen kwaad, maar één keer per maand is voldoende. Om de struik weelderig te laten groeien, is het aan te raden om de groeipunten om de 20 cm . te knijpen.

Hoe zorg je voor croton thuis – video