Eén behandeling beschermt uw gewassen het hele seizoen - Cowboy-herbicide, toepassing

Is het mogelijk om de behandeling van tarwe te combineren met het toedienen van meststoffen met een dergelijk preparaat als het herbicide Cowboy, is het een eenmalige toepassing of moet het herhaald worden? Het zou interessant zijn om te weten na hoe laat de eerste tekenen van actie op onkruid verschijnen en wanneer ze volledig afsterven.

herbicide cowboy toepassing Onkruid groeit, zelfs in de vroege stadia van ontwikkeling, krachtiger dan cultuurgewassen. Als gevolg hiervan overstemmen ze ze, wat de opbrengsten aanzienlijk vermindert. Het cowboy-herbicide zal helpen om het veld “op te ruimen” van onkruid, waarvan het gebruik absoluut veilig is voor de geteelde gewassen. Het medicijn vernietigt effectief en in korte tijd onkruid, terwijl het absoluut onschadelijk is voor gekweekte gewassen.

De samenstelling en werking van het herbicide

herbicide behandeling Cowboy is een selectief systemisch herbicide en is verkrijgbaar als een waterige glycoloplossing. Het bevat twee actieve ingrediënten: dicamba en chloorsulfuron.

Het herbicide is bedoeld voor na-opkomstbehandeling van graangewassen:

  • Rogge;
  • haver;
  • tarwe (winter en lente);
  • gierst;
  • gerst.

Wanneer onkruid op de bladeren komt, wordt het medicijn door hen opgenomen en door de plant verspreid, waarbij het zich ophoopt op de groeipunten. Als gevolg hiervan vertraagt ​​​​de groei, begint het gebladerte geel of rood te worden. Onkruidplanten, die niet in staat zijn zich te voeden en zich te ontwikkelen, sterven af. De eerste symptomen van schade verschijnen na 7-14 dagen en de dood treedt 21-25 dagen na de behandeling op.

De timing van blootstelling aan herbiciden hangt af van de weersomstandigheden: hoe warmer en vochtiger, hoe sneller het verschijnt. Droogte en koudegolf remmen het effect van het medicijn en stellen het effect van de laesie een paar weken uit.

Cowboy-herbicide – toepassing

het resultaat van herbicidebehandelingHet medicijn wordt gebruikt om zaailingen van graangewassen te behandelen nadat er jong onkruid op is verschenen. Aanvaardbare verwerkingstijden:

  • vanaf het begin van de ontwikkeling tot het uitlopen van cultuurgewassen;
  • herfst- of voorjaarsbehandeling van vroege scheuten van onkruid in de uitloperfase van gecultiveerde planten.

U kunt ook een latere behandeling in het voorjaar doen als de gewassen op de buis staan. De uitzondering is veredeling en zaadgewassen.

De dosering van het herbicide is van 0,15 tot 0,2 hectare per hectare. Eén behandeling is voldoende om onkruid uit te roeien en gewassen te beschermen. Het preparaat Cowboy heeft geen nawerking, doodt geen micro-organismen in de bodem en is ook niet giftig voor bijen en vogels als de gebruiksnormen in acht worden genomen. Het kan gelijktijdig met andere pesticiden en meststoffen in vloeibare vorm worden toegepast.

Herfsttoepassing van herbiciden op wintergewassen

Adblock
detector