Duitse aristocraat met Engelse roots - roos Augusta Louise, foto en beschrijving

Wat kun je zeggen over de winterhardheid van een variëteit als de Augusta Louise-roos, kun je me een foto en beschrijving van de cultuur vertellen? Ik heb in het voorjaar een zaailing gekocht, maar dit jaar heeft hij nog niet gebloeid. Ik weet niet wat de reden was, of de jonge leeftijd, of de plaats niet paste, maar nu maak ik me zorgen over iets anders. We wonen in de centrale zone, dus ik moet veel tuinplanten bedekken. En deze roos? Ik wil haar nog steeds zien bloeien, en het is alleen jammer als het vriest. Moet ik het afdekken of is het ras winterhard??

roos augustus louise foto en beschrijving In 2010 werd deze variëteit op een internationale tentoonstelling in Nieuw-Zeeland erkend als de beste onder de hybride theeroosjes, en voor veel bloementelers is het de standaard van elegantie. Compacte weelderige struiken en dubbel geurende toppen met wijd open bloemblaadjes van delicate kleur laten je niet onverschillig. Dit is de Augusta Louise-roos, waarvan de foto en beschrijving aan het begin van de 20e eeuw verschenen dankzij Duitse fokkers. Inderdaad, de variëteit verschilt aanzienlijk van andere. Niet alleen heeft de roos drie bloeigolven, en de laatste duurt tot de vorst. Ze heeft ook gewoon magische toppen. Groot, dicht dubbel, met golvende bloembladen en een zoet fruitig aroma. Bovendien hebben ze het vermogen om van kleur te veranderen, afhankelijk van de groeiomstandigheden en zelfs het tijdstip van de dag..

Rose Augusta Louise – foto en beschrijving

rozenstruik augustus louise Behoort tot de variëteit van hybride theeroosjes. Vanwege het compacte formaat van de struik wordt deze vaak niet alleen in bloembedden gekweekt, maar ook als kuipplant. De maximale planthoogte is 1,2 m, terwijl hij goed vertakt en de rechtopstaande stelen sterk zijn. De diameter van de kroon is gemiddeld ongeveer 70 cm, en hij behoudt zijn ronde vorm goed, valt niet uit elkaar.

Het ras is echt uniek, omdat het ook voor de stek kan worden gekweekt. De knoppen zijn groot, bijna 15 cm in diameter, gevuld, vergelijkbaar met Engelse rozen. Elke bloem bestaat uit 4-5 dozijn bloembladen. Ze zijn verzameld in een chique kom en de badstof uiteinden van de bloembladen creëren een charmant kant en benadrukken de originaliteit van de roos. De hoofdkleur van de bloemen is perzikroze. Maar de tinten veranderen snel: ze worden helderder of donkerder, afhankelijk van vele factoren..toppen van louise variëteit van augustus

De struik is niet bang voor regen, maar verliest na nat worden een klein decoratief effect. Zware toppen zakken door onder het gewicht van de druppels en kantelen de scheuten in verschillende richtingen. Als ze echter drogen, richten ze hun hoofd weer omhoog en worden de takken uitgelijnd..

Roos van Augusta Louise is een herbloeiende variëteit. De eerste bloei vindt plaats in juni, de tweede na ongeveer een maand en deze twee golven zijn het meest weelderig. De laatste keer dat de struik bloeit begin september. Er zijn veel minder knoppen, maar ze houden stand tot het vriest.

Kenmerken van het kweken van een Duitse aristocraat

kenmerken van het kweken van Augusta LouiseHet ras heeft een goede immuniteit tegen de belangrijkste ziekten van het gewas en heeft over het algemeen een goede winterhardheid. Er zijn echter enkele nuances die aandacht vereisen:

  1. De roos zal alleen geen pijn doen als je hem correct plant. Ze geeft de voorkeur aan leemachtige, lichtzure grond, altijd met een goede afwatering. Vochtstagnatie is schadelijk voor de wortels en dan zal geen enkele immuniteit meer redden.
  2. Het is beter om in lichte halfschaduw te planten – de bloembladen vervagen in de zon. In diepe schaduw worden ze dof en wordt de bloei zelf schaars..

In het zuiden kan de roos overwinteren zonder beschutting, maar in andere streken heeft ze het nodig. Alvorens te schuilen, moeten de scheuten worden ingekort, maar niet te kort. Tuinders die deze variëteit kweken, merken echter op dat zelfs na het invriezen de roos snel herstelt..

Videoreview van de rozenvariëteit Augusta Louise

Adblock
detector