Druivenras Transformatie - foto en beschrijving van een nieuwe vruchtbare hybride

Vertel me hoe de Transfiguration-druivensoort smaakt, foto’s en beschrijvingen van dit type zijn erg interessant. Ik wil vroege variëteiten planten voor universeel gebruik, zodat je er wijn van kunt maken. Is de Transfiguratie geschikt voor deze doeleinden? En tot welke categorie behoort het qua rijpingssnelheid??

druivenras transformatie foto en beschrijving Een jonge hybride van slechts 6 jaar oud is officieel erkend, maar werd al veel eerder populair. Veelzijdigheid, vroege rijpheid, uitstekende smaak en het vermogen om zelfs twee oogsten te krijgen. Dit is waar de Transfiguration-druivensoort beroemd om werd, waarvan we de foto en beschrijving vandaag zullen bestuderen. Van zijn ouders, rassen Talisman en Kishmish stralend, nam hij de beste eigenschappen. En het werd gefokt door de fokker Krainov, bekend om zijn resultaten in het kweken van druiven met hoge opbrengsten..

Druivenras Transformatie – foto en beschrijving

tros druiven transformatie De lekkerste bessen en hoge opbrengsten worden verkregen in de zuidelijke regio’s. Hoe meer licht en warmte, hoe zoeter de druiven en hoe groter de trossen. Tegelijkertijd is het heel goed mogelijk om de variëteit te laten groeien in de omstandigheden van de middelste rijstrook. Maar hiervoor is het noodzakelijk om de wijnstok te beschermen tegen de koude winter..

Plantkenmerk

kenmerkend voor de rastransformatieDe Transfiguration-struiken hebben een krachtig wortelstelsel en groeien snel. Tijdens het seizoen wordt de wijnstok 3 m langer en stijgt perfect langs de steun. De druiven vormen veel stiefkinderen en zijn daarom vatbaar voor overbelasting, wat wordt gereguleerd door snoeien en het verwijderen van overtollige scheuten. Hoewel je in warme klimaten een tweede oogst van ze kunt krijgen dichter bij het midden van de herfst.

Stekken hebben een hoge overlevingskans, wat het mogelijk maakt om ze op andere rassen te enten.

De druiven hebben geen zelfbestuiving nodig en hebben geen speciale bodemeisen. Het volstaat om de grond in het plantgat te bemesten. Het ras heeft een gemiddelde weerstand tegen ziekten en de vorstbestendigheid is op hetzelfde niveau. Wijngaarden overwinteren zonder beschutting bij temperaturen tot min 23°C. Maar de bessen in trossen zijn allemaal bijna even groot, zonder erwten.

Smaak en opbrengst

smaakkenmerken van de transformatieHet ras behoort tot de ultra vroege, rijpt na 3 maanden. De opbrengst blijft elk jaar hoog – tot 20 kg per struik. Losse borstels lopen taps toe en wegen gemiddeld ongeveer 1 kg. De bessen zelf zijn groot, het gewicht van één kan meer dan 20 g bedragen en de lengte is 5 cm, ze rijpen niet tegelijkertijd en veranderen van kleur van rozegroen tot bijna rood. De druiven hechten stevig aan de trossen, verkruimelen niet, barsten niet.

De dichte schil heeft een wasachtige laag en verbergt daaronder een vlezige, sappige pulp. Haar aroma is praktisch onhoorbaar en er zijn meestal niet meer dan 3 zaden, en zelfs dan zijn ze klein.

Transfiguratie wordt beschouwd als een tafelvariëteit – ze eten druiven, maken sappen, jam, azijn, olie en zelfs rozijnen. Maar dankzij het hoge suikergehalte (19%), kan het ook worden gebruikt om wijn te maken..

Voor- en nadelen van de variëteit

de voor- en nadelen van de variëteit make-overVan de voordelen van de Transfiguration-druif is het vermeldenswaard:

  • vroege rijping;
  • snelle groei;
  • goede winterhardheid (de wijnstok rijpt met 50%);
  • hoge en stabiele opbrengst, ongeacht het groeiklimaat;
  • veelzijdigheid van gebruik;
  • rijke smaak;
  • transporteerbaarheid;
  • lange houdbaarheid (tot zes maanden);
  • grootfruitig.

De nadelen zijn onder meer de noodzaak van constante belastingaanpassing – zonder dit worden de bessen kleiner en zuur. Wespen zijn ook dol op hun sappige vlees. En vergeet de gemiddelde drempel van ziekte- en vorstbestendigheid niet..

Video review van druiven Transfiguratie

Adblock
detector