Drie manieren om badstof kosmos uit zaden te laten groeien

Ik heb een kosmeya met eenvoudige bloemen die in de buurt van mijn huis groeien. Ik heb het niet expres geplant, we hebben de struiken van de vorige eigenaren gekregen na aankoop van het perceel, en sindsdien hebben ze zichzelf geplant. En laatst viel mij, geheel per ongeluk, in een bloemenwinkel een soort met opgezette bloeiwijzen op. Ik kon het niet laten en kocht een tas. Vertel me hoe je badstof kosmeya uit zaden kunt kweken en wanneer is het beter om ze te planten??

badstof kosmeya Terry kosmeya is de mooiste variëteit van een pretentieloze bloem afkomstig uit de hete tropen, die heel gelukkig wortel heeft geschoten in het plaatselijke klimaat. De plant behoort tot de Aster-familie, bloeit in juli-augustus, en de bloeiwijzen, met een diameter van 5 tot 12 cm, lijken uiterlijk op iets tussen aster en opgezette kamille. Tegelijkertijd is de kleur van bloemen zeer divers – er zijn zowel lichte tonen (wit, lichtroze) als verzadigde kleuren (donkerrood, paars). De struik zelf kan, afhankelijk van de variëteit, compact zijn (tot 50 cm) of vrij hoog – tot 1,5 m.De bladplaten zijn inderdaad bijna als wilde kamille – erg mooi, delicaat en luchtig.

In de natuur reproduceert de plant door zelf te zaaien. Thuis wordt badstof kosmeya uit zaden gekweekt en wanneer ze moeten worden geplant, hangt af van de zaaimethode. Dit zou kunnen zijn:

  • zaaien in de volle grond;
  • zaaien voor zaailingen.

Voor het zaaien mogen zaden niet meer dan drie jaar geleden worden genomen. Dan verliezen ze aanzienlijk de kiemkracht..

Wij zaaien cosme op een bloembed

kosmeya in het bloembed

Terry kosmeya is zo pretentieloos dat zaden direct in het tuinbed kunnen worden gezaaid, zowel in de lente als voor de winter:

  1. Lente zaaien. Dat kan al in april, als alle sneeuw is gesmolten. Het bloembed moet eerst worden opgegraven. Leg om de 40 cm meerdere zaden in groepjes op het grondoppervlak en druk ze lichtjes tegen de grond. Het is niet nodig om van bovenaf met aarde te bedekken, anders komen de zaailingen mogelijk niet uit. Wanneer de zaailingen opgroeien, dun ze indien nodig uit en laat een voor een de sterkste struik over.
  2. Herfst zaaien. Zaden kunnen het beste in de late herfst worden gezaaid. Graaf het land op om te planten, zodat de grond los is. Zaaitechnologie is vergelijkbaar met de lente.

Wanneer zaden vóór november worden gezaaid, zullen ze ontkiemen en afsterven door de vorst, daarom is het belangrijk om de timing van de herfstplanting te observeren.

Zaailing methode

zaailingen van de kosmos

Door kosmoszaden voor zaailingen te zaaien, kun je de bloeitijd met 1-1,5 maanden dichterbij brengen. Om dit te doen, vult u in maart een ondiepe bak met voedzame en losse grond, bevochtig deze overvloedig en leg de zaden erop, zonder te besprenkelen, maar met uw vinger iets dieper in de grond. Bedek de container met folie en plaats op een warme en lichte vensterbank. Als de zaailingen opgroeien, duik je ze in aparte kopjes en kweek je ze bij een luchttemperatuur van niet meer dan 18 graden Celsius..

Om plukken te voorkomen, kunnen de zaden direct worden gezaaid in cassettes of kleine containers van 2-3 stuks.

Zaailingen worden begin juni op een bloembed geplant als deze 6 cm hoog wordt.

Video over groeiende kosmos

Adblock
detector