Je vraagt: “Kun je me alsjeblieft vertellen wat de temperatuur in de kas voor komkommers moet zijn als ze net zijn geplant en dan tijdens de vruchtzetting? Dit is onze eerste ervaring met het telen van vroege groenten. Tot nu toe hebben we besloten het te doen met de goedkoopste optie – een foliekas. Als alles lukt, beloofde de man een kas van polycarbonaat te maken. Ik begrijp dat de groeiomstandigheden daarin bijna hetzelfde zullen zijn. Maar ik wil wel precies weten welke.”

temperatuur in de kas voor komkommers

We antwoorden: Het binnen kweken van komkommers biedt veel voordelen. Dit is zowel een kans om vroege groenten te krijgen als in het algemeen de beste optie voor het planten van planten in gebieden met koude klimaten. Een van de meest betaalbare opties is een kas, maar ook hier is het belangrijk om te weten welke temperatuur in de kas voor komkommers moet worden aangehouden voor hun groei. Zoals alle groentegewassen hebben komkommers warmte nodig voor ontkieming, ontwikkeling en vruchtvorming. Tegelijkertijd moet het microklimaat zo stabiel mogelijk zijn, met kleine verschillen in dag- en nachtindicatoren. Komkommers kunnen zowel in de tuin als in de kas niet tegen een sterke temperatuurverandering. Hierdoor beginnen ze ziek te worden, ontwikkelen ze zich slecht. Als gevolg hiervan neemt de opbrengst af. Vergeet bovendien niet dat planten in verschillende stadia van het groeiseizoen verschillende omstandigheden nodig hebben..

De temperatuur in de kas voor komkommers – hoeveel de grond moet opwarmen

bodemtemperatuur in een kas voor komkommers

De eerste belangrijkste factor die de timing van het planten of zaaien van komkommers in gesloten grond bepaalt, is dus de temperatuur van de grond zelf. Omdat het daarin is dat planten zich moeten ontwikkelen, hebben ze warmte nodig voor volledige groei. Toch zijn komkommers thermofiele planten en sterven ze gewoon in koude grond..

Het is absoluut onmogelijk om zaden en zaailingen in koude grond te planten. De zaden zullen “fluisteren” en zullen niet ontkiemen, en de zaailingen zullen geen wortel schieten en sterven. De optimale bodemtemperatuur voor het planten van komkommers is plus 20-22 ° C. En het moet het hele groeiseizoen stabiel zijn. Verlaging tot plus 18-15 ° С is toegestaan, maar niet lager.

Een verlaging van de bodemtemperatuur tot plus 15-10 ° C verstoort eerst de normale ontwikkeling van het wortelstelsel en vervolgens het bovengrondse deel van de planten. Komkommers beginnen pijn te doen met wortelrot, vertragen en de groei van wimpers stopt geleidelijk volledig. En wanneer de bodemtemperatuur lager is dan 10 ° C, sterven de struiken.

Vochtigheid en luchttemperatuur voor kamerkomkommers

de luchttemperatuur in de kas voor komkommers

De tweede belangrijkste factor voor een goede groei is de luchttemperatuur. In verschillende stadia van ontwikkeling heeft het verschillende betekenissen:

  • voor het zaaien van zaden heb je minimaal 23-25 ​​​​° C warmte nodig;
  • zaailingen kunnen worden geplant wanneer een temperatuur van 23-20 ° C in de kas wordt vastgesteld;
  • tijdens de bloeiperiode hebben komkommers minimaal 25 ° C warmte nodig;
  • bij het vormen van eierstokken is het wenselijk om een ​​​​temperatuur in de kas te hebben die niet lager is dan plus 20 ° ;
  • de vruchtvorming van komkommers is het meest genereus als de lucht in de kas op dit moment dichter bij 30 ° C warmte opwarmt.

Voor de normale ontwikkeling van planten moet de luchtvochtigheid in de kas hoog zijn, bijna 90%. Tegelijkertijd mag niet worden vergeten dat de structuur die overdag in de zon is opgewarmd, koeling nodig heeft, zodat er een verschil is tussen dag- en nachttemperaturen. Het wordt als optimaal beschouwd om te verlagen tot plus 23-19 ° ..

Tips voor het kweken van komkommers in een kas