Deze bloem is nergens bang voor, behalve voor “bewegen” – heder, thuiszorg, foto – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Wat voor soort verlichting geeft de kop de voorkeur, thuiszorg, zie je een foto van een volwassen plant? Vroeger dacht ik dat het alleen op straat groeit, maar gisteren zag ik een struik in een bloemenwinkel. De verkoper zei dat hij pretentieloos is, zelfs in de winter blijft het zich ontwikkelen. Maar ik ben vergeten te vragen waar ik het moet plaatsen en of de kop moet worden bijgesneden?

hedera thuiszorg foto's In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat klimop helemaal niet geschikt is voor tuinieren in huis, voelt deze cultuur geweldig aan op vensterbanken en niet alleen. Haar schoonheid is niet flitsend, maar zo natuurlijk mogelijk, en haar karakter is eenvoudig en pretentieloos. Dit is een kop, thuiszorg (zie de foto verder in het artikel) waarvoor u niet veel moeite zult hebben. Zelfs in halfschaduw zal het je verrassen met de rijke kleur van de bladeren, die dicht op lange wimpers groeien. Het is voor hen dat liaan wordt gekweekt om thuis een klein hoekje met dieren in het wild te kunnen creëren..

Hedera – thuisverzorging, plantenfoto

hedera Hedera behoort tot de familie Araliaceae en klimop is verborgen onder de mysterieuze naam. Dit is eigenlijk wat de meeste bloementelers deze cultuur noemen. Het groeit in de vorm van een weelderige struik en vormt met de jaren lange zwepen. Met behulp van luchtwortels klampen ze zich vast aan de steun en rennen hoger en hoger. Aanvankelijk flexibel en zacht, worden de hederwimpers geleidelijk bedekt met schors. Klimop heeft prachtige bladeren, een beetje als een hart, maar met randen. Meestal gekweekte monofone variëteiten met donkergroene bladeren. Op hun stijve plaat is een patroon van lichtere aderen duidelijk zichtbaar. Maar bonte heders zien er bijzonder mooi uit.

Kamerklimop zijn puur decoratieve planten en bloeien niet in “gevangenschap”. Klimop die in het open veld groeit, hoewel ze bloeien, zal niets bijzonders behagen. Hun bloemen zijn klein, witgroen en na het einde van de bloei worden blauwe bessen op hun plaats gebonden..

Temperatuur- en verlichtingsvereisten voor klimop binnenshuis

hedera bonteEen kenmerkend kenmerk van cheders is snelle groei, maar alleen in comfortabele omstandigheden. Zodat je klimop actief nieuwe wimpers laat groeien en oude scheuten verlengt … Ik wil gewoon doorgaan, dat je er een speciaal microklimaat voor moet creëren, maar dat is het eigenlijk niet. Hedera stelt niet veel eisen, noch aan verlichting, noch aan temperatuur, zelfs niet aan luchtvochtigheid. De bloem groeit goed in halfschaduw, zelfs op noordelijke vensterbanken, met uitzondering van bonte variëteiten. Ze hebben wat meer licht nodig, maar niet eens om te overleven, maar om schakering te behouden. Zet hem in de hoek – de struik zal blijven groeien, alleen de bladeren worden groen.

Liana past zich ook goed aan bijna elke temperatuur aan, maar houdt niet van extreme hitte. Toegegeven, de tropen zijn zelden in een huis, zelfs (en vooral) in de winter, dus dit zal geen probleem zijn. Als je 20-23°C warmte in huis hebt, is dit wat je nodig hebt voor klimop. Hij kan de zomerhitte gemakkelijk overleven in een kamer met airconditioning, zet hem er alleen niet direct onder. En je kunt de cheder gerust de zomer naar buiten sturen..

Hedera – thuiszorg voor pretentieloze klimop

hoe zorg je voor een kamerhederHet kweken van klimop binnenshuis is nog eenvoudiger dan het kweken van klimop in de tuin:

  • geef het regelmatig water, bij voorkeur door een pan (een teveel aan vocht voor een bloem is erger dan een gebrek eraan);
  • verwen de klimop regelmatig met een douche om het stof van de bladeren te wassen, en ze zullen weer glanzen met een matte glans;
  • voer twee keer per maand een mineraalcomplex voor decoratieve bladplanten, zodat de hoed weelderig blijft;
  • vergeet niet een steun voor volwassen struiken te installeren, zodat de scheuten iets hebben om zich aan vast te klampen;
  • je kunt de liaan zelfs helpen in de vorming door de toppen in te knijpen en de stengels in te korten die te lang zijn.

Maar wat je zeker niet moet doen, is de pot herschikken. Beslis onmiddellijk waar de klimop zal leven, omdat hij niet van permutaties houdt.

volwassen hederHet is raadzaam om elk voorjaar jonge heggen te verplanten. Ook hebben ze geen speciale wensen voor de bodem en groeien ze goed in een universeel substraat met toevoeging van perliet. Maak je liever je eigen grondmengsels, meng dan je tuinaarde met turf en zand. Zo’n samenstelling is geschikt voor een chedere.

Kamer Hedera Zorggeheimen