Vertel ons wat de Blush Loosestalk is. Ik kocht een struik op de markt van een oude vrouw, ik had gewoon medelijden met haar. Maar oma verzekerde me dat ik er geen spijt van zou krijgen. Als het groeit, zal er een heel mooi lichtroze tapijt zijn en zelfs kleine bloemen, maar er zijn er veel. Over het algemeen heb ik het “gekocht”, maar ik vergat te vragen hoe lang de struik zal zijn en hoe ik ervoor moet zorgen. Ik heb vrije ruimte in de verre voortuin, maar er is een meertje in de buurt. Niet al mijn bloemen vinden het hier leuk, maar zal de kattestaart groeien bij het water?

kattenstaart blozen Als je van eenvoud houdt en ernaar streeft de natuurlijkheid in een bloembed zoveel mogelijk te behouden, plant dan een Blush Loose. Het verschilt niet in speciale decoratieve kwaliteiten. Tegen de nobele sobere schoonheid van tuinrozen en de chique bloei van dahlia’s verliezen kleine kattestaartbloeiwijzen. Er is echter een soort van speciale, zachte charme in hen. Misschien is het een verlegen roze kleur, of misschien dankzij gevulde kaarsen – bloemstengels, wordt deze plant steeds vaker in tuinen gevonden. Nogmaals, in tegenstelling tot rozen heeft de kattenstaart een pretentieloos karakter. Hij is niet kieskeurig over verzorging, is niet bang voor de winter en natte grond.

De kattenstaart staat bekend als “huilende gras”. Met een teveel aan vocht in de grond raakt de plant het kwijt en scheidt vloeistof af. Waterdruppels lopen langs de bladeren en lijken op tranen.

Derbennik Blash – rasbeschrijving

bloeiende kattenstaart Blush is een van de soorten kattenstaartwilgen die vaak te vinden is op rivieroevers of natte weiden. Het is een pretentieloze vaste plant, een van de hoogste variëteiten. De hoogte van de struik kan oplopen tot 1,2 m. Het vormt een hoge stengel, bedekt met veel langwerpige bladeren met een lancetvormige bladplaat. Het wortelstelsel is goed ontwikkeld en kruipend, maar oppervlakkig. Bovendien worden de oude wortels met het ouder worden grof en kun je de struik er gewoon niet met je handen uittrekken..

In de lente-zomerperiode is het blad van de kattestaart groen, met de komst van de herfst kleurt het rood.

Aan het begin van de zomer produceert de struik een hoge steel, dicht bedekt met kleine, sterachtige, lichtroze bloemen. Een dicht opgezette oor steekt als een kaars boven het bloembed uit. Bij een groepsbeplanting heeft de bloei van de kattenstaart alleen maar voordelen, waardoor een hele roze zee van dergelijke kaarsen ontstaat. Ze vervangen elkaar en de bloei duurt tot de herfst.

Naast zijn decoratieve eigenschappen is de kattestaart ook een uitstekende honingplant. Het wordt vaak gezaaid in de buurt van de bijenstal om een ​​bijna transparante geurige honing te verkrijgen met een lichte zure toon..

Een kattenstaart kweken en verzorgen in de tuin

kattenstaart in een bloembedDe eenvoud en subtiele schoonheid van cultuur zijn niet alle voordelen. De kattestaart kan op elke grond en op elke plaats overleven. Maar om de bloei overvloedig en langdurig te laten zijn, is het noodzakelijk om er een zonnige plek voor te vinden, bij voorkeur aan het water. Zaden kunnen worden gezaaid voor zaailingen in maart of direct in de volle grond in mei..

Blush kattenstaartverzorging is minimaal:

  1. Gezien het vochtminnende karakter van de plant, moet deze in de hete zomer regelmatig worden bewaterd.
  2. Om geen korst te vormen, is het raadzaam om de grond na elke watergift los te maken..
  3. Onkruid wieden biedt ruimte voor ontwikkeling en groei.
  4. In het voorjaar, aan het begin van de groei, kun je de struiken voeden met stikstof, maar zonder fanatisme.

Naast de methode van zaadvermeerdering kunnen nieuwe struiken worden verkregen door stekken en het verdelen van de struik. Het is beter om in de vroege zomer stekken te nemen door een tak bij de wortel af te snijden. Een bewortelde stek kan in het begin van de herfst op een vaste plek geplant worden. Maar het is wenselijk om alleen jonge struiken te verdelen. Oudere exemplaren hebben sterke houtachtige wortels die moeilijk te doorbreken zijn.

Nuttige eigenschappen en het kweken van kattenstaart – video