Derain wit - planten en verzorgen van een decoratieve pretentieloze struik

Ik zou graag willen weten hoe hoog de witte grasmat reikt, het planten en verzorgen van deze struik. Ik heb zaailingen besteld in de kwekerij, terwijl ik op de planten wacht, wil ik gedetailleerde informatie over hen bestuderen. Waar is het beter om graszoden te planten en of het nodig is om te maaien??

derain wit planten en verzorgen Zijn luxueuze uitstraling zelfs in de herfst en zijn pretentieloze karakter wisten veel tuiniers te overtuigen. Derain wit, planten en verzorgen, wat verrassend eenvoudig is, zal je verrassen met zijn originele kleur. En niet alleen gebladerte, maar ook scheuten. Geen enkele plant heeft zulke mooie bordeauxrode twijgen, die een nobele glans uitstralen. Bovendien maakt het helemaal niet uit of een struik in de schaduw of in de zon groeit, en wat de samenstelling van de grond is – deze functie verliest hij niet. Niet veeleisend voor de groeiomstandigheden en minimaal onderhoudsvriendelijk, de zode wordt de belangrijkste decoratie van de tuin.

Derain wit – planten en verzorgen

derain wit De plant behoort tot de kornoeljefamilie en behoort tot een afzonderlijk en talrijk geslacht van deren. Het groeit als een sterk vertakte struik, waarvan de hoogte 3 m kan bereiken. Wat kenmerkend is, bij het witte hert zijn de centrale takken rechtopstaand en aan de zijkanten van de kroon buigen ze sierlijk naar de grond. Kenmerkend voor de soort is de rode kleur van de scheuten, bedekt met een glanzende wasachtige bloei. Hoe jonger ze zijn, hoe feller de kleur..

De kleur van het blad is afhankelijk van de specifieke variëteit. Bonte variëteiten met witgroene of goudgroene bladeren zijn zeer decoratief. In de maand mei bloeit de struik met kleine crèmekleurige bloemen. En tegen de herfst rijpen blauwachtige vruchten in de vorm van een bol. Verandert van kleur en blad, krijgt een rode en zelfs paarse tint.

Waar en wanneer planten?

waar gras planten?Thuis wordt gras meestal vegetatief vermeerderd. Een grote struik zal snel groeien uit een zaailing of stekken. Ze kunnen in de lente of de herfst worden geplant, wanneer de bladeren in planten beginnen te vallen..

Witte graszoden zijn absoluut niet kieskeurig over de grond en zullen zowel op leem als in zandsteen groeien. Het belangrijkste is dat de zuurgraad neutraal is. Ook zullen er geen problemen zijn met de locatiekeuze in relatie tot verlichting. Derain is schaduwtolerant en zal zelfs in diepe schaduw onder een boom wortel schieten.

De uitzondering zijn bonte variëteiten. Ze hebben licht nodig zodat de variatie en helderheid van kleurenschema’s niet verdwijnen..

Hoe te zorgen?

deren snoeienHet verzorgen van de boom kost niet veel tijd. Alleen jonge struiken hebben regelmatig water nodig, twee keer per week. Volwassen planten zijn droogtetolerant. Het is voldoende om ze in de hete zomer 2 keer per maand water te geven..

De grasmat heeft geen extra bemesting nodig, vooral niet als deze op vruchtbare grond groeit. Op arme grond, zodat de struik de kroon actiever kan laten groeien, kunnen in de lente minerale meststoffen worden aangebracht en in de zomer humus.

Maar waar op gelet moet worden, is snoeien. Zonder dit wordt de struik kaal, wordt hij vloeibaar en vervaagt de rode kleur van de stelen.

Begin in het derde jaar met het snoeien van de zode:

  • alle zieke, droge en slecht groeiende stengels worden verwijderd;
  • elke derde scheut zodat de boom weelderig is;
  • eens in de 3-4 jaar kun je de struik volledig verjongen door hem in hennep van 20 cm hoog te snijden.

Derain verdraagt ​​een knipbeurt goed en leent zich goed voor vormgeven, waardoor je de struik elke vorm kunt geven.

Sierheester voor de tuin – Derain

Adblock
detector