De zoetste en meest stabiele vroege hybride - Timur-druif, rasbeschrijving

Hoe staat het met de vorstbestendigheid in zo’n hybride als Timur-druiven, kun je de beschrijving van het ras met zijn voor- en nadelen achterhalen? Toen we eenjarige zaailingen van de kwekerij haalden, kregen we te horen dat het vroeg en heel lief was. Er is inderdaad nog een maand voor het einde van de zomer en onze bessen zijn al aan het rijpen. Trouwens, dit is de eerste oogst en de struik is pas twee jaar oud, wat me vooral blij maakte. Nu blijft het om uit te zoeken hoe hij overwintert. We leven in de middelste rijstrook, zal het nodig zijn om het af te dekken??

Beschrijving van de Timur-druivensoort Vooral vroege druivensoorten zijn populair omdat ze in elk klimaat kunnen worden gekweekt. En als ze nog lief en stabiel zijn, spreekt dit alleen maar in het voordeel van de juiste keuze. Deze en niet alleen positieve eigenschappen bezitten Timur-druiven, waarvan de beschrijving van de variëteit bij velen bekend is. De grote trossen met zoete bessen zijn direct herkenbaar aan de langwerpige en vlezige druiven en het intense nootmuskaataroma. De ouders van Timur waren de druiven Delight en Frumoasa Albe. Ze gaven hem niet alleen een uitstekende smaak, maar ook vroege rijpheid en weerstand tegen vorst en ziekte..

Timur-druiven – beschrijving van de variëteit en karakteristieke kenmerken

druivenstruik timur De variëteit behoort tot tafelvroege soorten en ondanks de grote trossen zijn de struiken zelf zwak en klein. Ze moeten apart van de krachtige sterke druiven worden geplant, anders verdrinkt het. Maar dankzij de lange wimpers en het grote gebladerte worden druiven vaak gebruikt om schaduw te creëren en worden ze geplant op de binnenplaats onder de boog.

Naast de vroege rijpingsperiode begint de vruchtvorming van het ras vroeg, wat niet anders kan dan verheugd zijn. De eerste eierstok kan al in het tweede levensjaar verschijnen. Tegelijkertijd is de wijnstok zeer vruchtbaar en produceert elk minstens 3 trossen. En tegen het begin van de winter rijpt het bijna volledig..

Het druivenras Timur heeft de beste eigenschappen van zijn ouders overgenomen. Het is zeer goed bestand tegen veel gewasziekten en heeft een uitstekende vorstbestendigheid. Struiken kunnen zonder beschutting overwinteren bij temperaturen tot min 25 ° С.

druif timur rozeTimur heeft twee variëteiten – wit en roze. Timur Pink onderscheidt zich door krachtigere struiken, zijn trossen zijn groter en zoeter. Maar tegelijkertijd rijpt het twee weken later en is het niet zo resistent tegen ziekten..

Smaakkwaliteiten

trossen druiven timurEen vroege oogst is klaar voor de oogst in de tweede helft van de zomer. De trossen zijn vrij groot, met een gemiddeld gewicht van ongeveer 800 g, maar als je de belasting normaliseert en een deel van de eierstok verwijdert, kun je trossen krijgen met een gewicht tot 2 kg.

De druiven zijn van de tepelvormige variëteit, bedekt met een witte en dunne schil. De pulp zelf is dicht en knapperig en het suikergehalte daarin is 25%.

Waar staan ​​Timur-druiven bekend om en heeft het nadelen?

voor- en nadelen van Timur-druivenHet ras heeft veel voordelen ten opzichte van andere druivensoorten, namelijk:

  • vroege voorwaarden voor de vorming en rijping van het gewas;
  • goede rijpheid van de wijnstok;
  • hoge weerstand tegen vorst en ziekte;
  • uitstekende opbrengst, ondanks de kleine omvang van de struiken;
  • grote bessen met zoet en stevig vruchtvlees;
  • zelfbestuiving en gebrek aan erwtenbessen;
  • transporteerbaarheid dankzij dichte druiven.

Tegelijkertijd heeft Timur ook enkele nadelen, wespen beschadigen bijvoorbeeld gemakkelijk zijn dunne huid. Daarom worden er speciale zakjes op de trossen gezet, zodat insecten ze niet bederven. De telers merken ook op dat op te zware en drassige grond het suikergehalte in de bessen afneemt, zelfs de schil wordt zuur. De bescheiden grootte van de planten kan ook als een relatief nadeel worden beschouwd. Maar zelfs dit kan worden aangepakt door Timur te enten op oude krachtige soorten..

Videoreview van de Timur-druivensoort

Adblock
detector