De voordelen van gedroogde wortelen en de mogelijke schade van groentebereiding

Ik hou er echt van om verschillende voorbereidingen te treffen voor de winter, en vooral – om fruit te drogen. Dit jaar heb ik zelfs een speciale droger gekocht en besloten om er groenten in te doen. Ik heb net zoveel wortelen verzameld dat ik niet weet wat ik ermee moet. Maar ik ben geïnteresseerd in één vraag: behoudt het zijn smaak en eigenschappen na het drogen? En ik hoorde ook van een buurvrouw dat ze dit “gedroogde groentefruit” brouwt en drinkt in plaats van thee. Hij zegt dat het helpt vanuit de maag. Vertel ons wat de voordelen zijn van gedroogde wortelen?

de voordelen van gedroogde wortelen Alle zomerbewoners en tuinders weten dat het kweken en oogsten van een goede worteloogst nog het halve werk is. De sleutel is om de oranje wortelgroenten zo lang mogelijk te bewaren. Wortelen beginnen veel sneller te ontkiemen en rotten dan andere gewassen die in de kelder zijn opgeslagen. Groenten kunnen natuurlijk altijd geraspt en ingevroren worden. Maar het kopen van een vriezer speciaal voor wortelen is op de een of andere manier niet logisch. Maar als je de wortels droogt, nemen ze veel minder ruimte in beslag. Toch vereisen dergelijke blanco’s geen speciale bewaarcondities en zijn ze niet alleen lekker, maar ook gezond. De voordelen van gedroogde wortelen kennende, kan het niet alleen in de keuken worden gebruikt, maar ook als remedie..

Voedingswaarde van gedroogde wortelen

gedroogde wortelen In vergelijking met verse, caloriearme wortelen (slechts 32 kcal per 100 g groente) is de gedroogde wortelgroente veel voedzamer en heeft 221,1 kcal. Hierin is echter niets verrassends. Tel gewoon hoeveel je nodig hebt om de wortelen te raspen om 1 kg van het eindproduct te krijgen na het drogen. Er zitten nog meer elementen in:

 • vet (0,6 g versus 0,1 g);
 • koolhydraten (49,2 g versus 6,9 g);
 • en zelfs eiwitten (7,8 g vs. 1,3 g).

Hoe wortels thuis te drogen?

wortelen drogenHet is niet moeilijk om bruikbare voorraden aan te leggen. Het volstaat om de vruchten te wassen, te schillen, te raspen en te drogen op een van de volgende manieren:

 • in de oven;
 • in de droger;
 • gewoon uitgespreid op perkament op tafel.

Voor het drogen wordt aanbevolen om de wortelen een paar minuten voor te koken. Dit zal helpen om meer voedingsstoffen vast te houden, vooral caroteen..

De voordelen van gedroogde wortelen

wortel theeZelfs kinderen kennen de voordelen van wortelsap. In gedroogde vorm behoudt de oranje knolgewas ook bijna al zijn vitaminesamenstelling en nuttige eigenschappen. Sommige versterken hun effect zelfs. Laten we het niet hebben over hoe wortels in de keuken worden gebruikt, omdat ze aan bijna elk gerecht kunnen worden toegevoegd. Maar voor het menselijk lichaam heeft zo’n blanco ook therapeutische voordelen. Gedroogde wortelen, net als verse, helpen het gezichtsvermogen te behouden en vitaminetekorten aan te vullen.

Als remedie wordt een infusie gemaakt van wortel die “droogt”, er kokend water overheen giet en het 30 minuten bewaart. Deze wortelthee is in staat om:

 • helpen omgaan met ontstekingsprocessen in de darmen;
 • verwijder gifstoffen en gifstoffen;
 • de afzetting van zouten in de nieren en gewrichten voorkomen;
 • jeuk en schilfering van de huid elimineren;
 • helpen bij de behandeling van longziekten.

Het verloop van de behandeling mag niet langer zijn dan 2 weken, terwijl het drinken van 1 eetlepel voldoende is. zo’n thee voor de nacht.

Vergeet echter niet dat je geen wortels kunt eten als je allergisch bent. Het wordt ook niet aanbevolen om wortelthee te nemen in geval van verhoogde zuurgraad, gastritis en nierproblemen..

Video over het bereiden van gezonde wortelthee

Adblock
detector