De voordelen en nadelen van het klimmen van de philodendron voor thuis – wiresummit.org

Vorig jaar kocht ik een klimvariëteit van philodendron. Gedurende deze tijd is de struik zo gegroeid dat hij al aan de steun hangt, over het algemeen een echte knappe man. Maar onlangs hadden we een oude vriend op bezoek, die me verblufte met het nieuws dat deze wijnstok niet in een appartement mag worden gekweekt. Nu weet ik niet direct wat ik moet doen: haar hand gooien gaat niet omhoog, bovendien werden er geen negatieve gevolgen opgemerkt. Vertel me of het mogelijk is om een ​​klimmende philodendron thuis te houden?

philodendron Veel klimplantenliefhebbers kweken Philodendron Climbing, een prachtige groenblijvende struik die het goed doet in hangende potten en gemakkelijk op een verticale steun te stapelen is. Maar tegelijkertijd is deze bloem gehuld in vooroordelen en overtuigingen die twijfel zaaien bij de andere helft van de bloemenkwekers. Laten we proberen erachter te komen wat de schoonheid is van de klimmende philodendron en of het mogelijk is om hem thuis te houden.

Wat is een bloem??

De klimphilodendron is een klimplant uit de Aroid-familie, een van de soorten indoor-philodendrons. In de natuur groeit het in de tropische bossen van Amerika, dus het geeft de voorkeur aan warmte en vocht. Kenmerkend voor de philodendron is de aanwezigheid van lange scheuten met luchtwortels, die langs een steun weven of naar beneden hangen. De flexibele stam is versierd met dichte glanzende bladeren in de vorm van een hart van diepgroene kleur, hun lengte kan variëren van 10 tot 14 cm.

De variëteit onderscheidt zich door zijn snelle groei – de jaarlijkse groei van de scheut is bijna een meter.

Vanwege zijn thermofiele aard voelt de philodendron zich zeer goed in kameromstandigheden, waar hij warm en comfortabel is. Van niet gering belang is het feit dat de bloem zowel op een zonnige plaats als uit de buurt van ramen even goed kan groeien..

Ondanks de liefde voor vocht is klimmende philodendron een van de weinige bloemsoorten die droge binnenlucht goed verdraagt..

Volksborden geassocieerd met de plant

liaan in de kamer

Philodendron-liana is een van de bloemen die in de volksmond “muzhegon” wordt genoemd. Er wordt aangenomen dat het voor ongehuwde meisjes absoluut onmogelijk is om zo’n plant in huis te houden, omdat het mogelijke vrijers verdrijft.

Bovendien verzekeren kenners van folklore dat de philodendron een sterke negatieve energie heeft ten opzichte van vrouwen met een stempel in hun paspoort. In dit geval kan de bloem de echtgenoot vanuit huis “overleven”..

En wat vanuit het oogpunt van de wetenschap??

Geloof de voortekenen of niet, ieders persoonlijke zaak, maar voordat je een bloem koopt, moet je de kenmerken ervan zorgvuldig bestuderen. Het feit is dat uit de scheuten van de philodendron, zoals alle vertegenwoordigers van de aroid, giftig sap vrijkomt. Als het op de huid komt, veroorzaakt het een allergische reactie, maar als een fragment van een blad of stam per ongeluk wordt ingeslikt, zijn uiterst onaangename en zelfs gevaarlijke gevolgen mogelijk.

Als je kleine kinderen in huis hebt, moet je nadenken over hoe veilig de philodendron is om te houden. Hetzelfde geldt voor gevallen waarin honden of katten in het appartement wonen..

De rest van de bloem is vrij ongevaarlijk. Als u de aanbevelingen opvolgt bij het verlaten en handschoenen draagt ​​om te beschermen, waren er geen andere problemen mee, integendeel – de plant kan de lucht in de kamer zuiveren.

Welke kamerplanten zijn giftig – video