De tuin voorbereiden op de winter - hoe fruitbomen in de herfst te voeden?

Bij het zomerhuisje is vorig jaar een jonge tuin aangelegd. Alle zaailingen begonnen, maar sommige overleefden de winter niet. De verkoper van wie we ze kochten, zegt dat dit zou kunnen komen door het gebrek aan herfstvoeding. Vertel me welke meststoffen ik in de herfst moet toepassen voor fruitbomen? We zijn van plan de verliezen te hervatten met nieuwe bomen, en we wilden niet dat ze ook zouden sterven..

herfstvoeding van de tuin Iedereen weet dat bemesting voor tuin- en tuinbouwgewassen vooral in het voorjaar plaatsvindt. Maar vergeet de herfstdressing niet, vooral voor fruitbomen. Zodat ze zonder verlies kunnen overwinteren, is het noodzakelijk om de tuin te verzadigen met voedingsstoffen in overvloed. Daarnaast zullen door de herfstdressing in het voorjaar meer eierstokken worden gebonden, wat weer een positief effect zal hebben op de opbrengst. Een sterke, gezonde boom, die geen gebrek heeft aan nuttige micro-elementen, zal de winterkoude periode met succes “overleven” en zal blij zijn met een goede oogst in het voorjaar..

In het najaar kunnen de volgende meststoffen onder fruitbomen worden toegepast:

 • biologisch;
 • mineraal;
 • complexe voeding.

Bovendien is het erg handig om de boomstam met houtas te strooien met een snelheid van 0,5-1 emmers voor één volwassen boom met verder graven van de grond. As vult niet alleen de reserves aan sporenelementen aan, maar voorkomt ook bodemverzuring en verbetert de structuur.

Organische producten voor bomen in de herfst

humus

Een van de meest betaalbare meststoffen voor de tuin is biologisch, vooral als er een achtertuin is. Uitwerpselen van pluimvee in aanwezigheid van kippen zijn bijvoorbeeld niet absoluut kostenbesparend, maar bevatten veel nuttige stoffen..

Ook is het goed om componenten onder de bomen toe te voegen, zoals:

 • humus;
 • compost;
 • turf.

Na het bemesten moet je de grond opgraven. Het tarief is afhankelijk van de leeftijd van de cultuur: 1 emmer is voldoende voor jonge bomen en 5 emmers zijn mogelijk nodig voor volwassenen.

Herfst minerale dressings voor de tuin

kaliumsulfaat

Van minerale meststoffen hebben fruitbomen nodig:

 1. Kaliumpreparaten (kaliumsulfaat, kaliumchloride, kaliummagnesium).
 2. Fosforpreparaten (superfosfaat, dubbel superfosfaat).

Stikstofhoudende topdressing kan niet in de herfst worden gedaan, om geen groei te veroorzaken (in de winter zullen dergelijke takken hoe dan ook afsterven voordat ze volwassen worden).

Complexe herfstdressing

hera herfst

Voor meer efficiëntie raden ervaren tuiniers aan om een ​​complexe toepassing van minerale preparaten te gebruiken.

In elke speciaalzaak vind je kant-en-klare meststoffen met een uitgebalanceerde samenstelling. Dergelijke medicijnen werken goed:

 • “Vruchtbaar”;
 • “Herfstcomplexmeststof” van het handelsmerk Gera;
 • “Bemesting voor fruitbomen” van het Alliance-handelsmerk.

Het juiste moment voor herfstvoeding

Het is absoluut noodzakelijk om fruitbomen te bemesten voordat de vorst komt. In de bevroren grond kunnen stoffen simpelweg niet bij de wortels komen. Het is erg moeilijk om een ​​exacte datum te geven, omdat elke regio zijn eigen klimaat heeft. In sommige gevallen komt de winter vroeg en moet eind september worden gevoerd. In andere landen, met een latere winter, kan de procedure worden uitgesteld tot eind oktober. Tuiniers moeten zich dus concentreren op de klimatologische kenmerken van hun regio..

Herfstvoeding van de tuin – video

Adblock
detector