De timing van het planten van maïs in de regio Moskou – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me de timing van het planten van maïs in de regio Moskou. Vorig jaar bevroor de meeste zaailingen door onverwachte vorst. En dit ondanks het feit dat we haar begin mei geplant hebben. Misschien moeten we de overloop nog een paar weken verplaatsen? Het late voorjaar in ons gebied is stabieler dan zeldzaam.

de timing van het planten van maïs in de buitenwijken Door zijn bijzondere warmteminnende karakter wordt maïs vooral in de zuidelijke regio’s massaal verbouwd. Deze eigenschap van de cultuur interfereert echter helemaal niet met oogsten in koele klimaten. Natuurlijk is de timing van het planten van maïs in de regio Moskou aanzienlijk anders. Daar komt de lente later en eindigt de zomer sneller. Hiermee moet rekening worden gehouden en de tijd moet zo worden aangepast dat de zaailingen geen last hebben van vorst, maar tegelijkertijd de oren de tijd hebben om te rijpen.

Er zijn twee manieren om maïs te verbouwen: door granen direct in de volle grond te planten en door zaailingen. Afhankelijk hiervan bepalen zij wanneer het moment van landing komt.

Voor de regio Moskou is het beter om hybride maïsvariëteiten te gebruiken. Ze onderscheiden zich door een versneld ontwikkelingstempo, wat betekent dat ze in een korte zomer de tijd hebben om volledig te rijpen. Bovendien zullen variëteiten met het F1-pictogram u verrassen met hoge opbrengsten..

Wanneer maïs in de regio Moskou in de volle grond planten?

in de grond planten Maïs vroeg in de tuin planten is om twee redenen zinloos:

  • in koude, onverwarmde grond zal maïs eerder rotten dan ontkiemen;
  • zaailingen die zijn aangetast door terugkerende vorst kunnen herstellen, maar hun verdere ontwikkeling zal vertragen en de opbrengst zal afnemen.

Je kunt niet eerder beginnen met het planten van maïs in de volle grond dan dat de grond opwarmt tot minimaal 13 ° C. Geschatte data – vanaf de tweede helft van mei.

De timing van het planten van maïs in de regio Moskou volgens de zaailingmethode

zaailing maïsDoor zaden voor zaailingen te planten, kunt u de oogst dichterbij brengen. Dit maakt het mogelijk om zelfs laatrijpe maïsvariëteiten te telen, waarin het groeiseizoen meer dan 90 dagen duurt. In dit geval moet maïs in het eerste decennium van mei worden geplant, 2-3 weken vóór de geplande aanplant van zaailingen in de grond. Het is handig om papieren bekers te gebruiken en er vervolgens zaailingen in de tuin mee te planten. Je kunt het echter in een gewone container planten, maar niet erg dicht.

De timing van het verplanten van maïszaailingen in de volle grond hangt af van de weersomstandigheden. Als de lente vroeg is, kan dit op 20 mei. Bij langdurig koud weer is het beter om de landing uit te stellen tot eind mei – begin juni..

Maïs zaaien in de volle grond – video