De tijd van het enten van steenfruit in het voorjaar en de optimale timing van het oogsten van stekken

Vertel me de tijd van het enten van steenfruit in de lente. We kochten een abrikoos en raadden niet met de gezoneerde kenmerken. Waarschijnlijk is het te thermofiel voor ons klimaat, omdat het elk jaar vriest. Maar ik slaagde er toch in om de vruchten te proberen – er zijn er vorig seizoen ongeveer vijf gerijpt. Een zeer smakelijke soort, ik zou hem graag houden, dus besloten ze hem op kersenpruim te planten. We hebben verschillende bomen, we willen er een gebruiken voor inenting. Wanneer is het beter om dit te doen en is het mogelijk om te enten als de bladeren al zijn uitgebloeid??

enttijd van steenvruchten in het voorjaar Als appel en peer goed overwinteren, komen perziken en abrikozen op de middelste baan vaak met schade uit de overwintering. Door ze te enten op een meer winterhard gewas, dat meestal in het voorjaar wordt uitgevoerd, kan de situatie worden voorkomen. En hier is het belangrijk om de tijd van het enten van steenfruit in de lente niet te missen en om precies te raden met de optimale periode om een ​​hoog overlevingspercentage te krijgen. Daarnaast is het noodzakelijk om verantwoord om te gaan met de keuze van het entmateriaal en tijdig stekken voor te bereiden..

Subtiliteiten van het oogsten van stekken

opslag van stekken Eenjarige groei heeft het meest te lijden van vorst, en eigenlijk is dat precies wat nodig is voor vaccinatie. Als de peer rustig op de lente kan wachten, bevriezen de abrikozen meestal. Bovendien nemen in pitgewassen zelfs scheuten die door vorst zijn “aangeraakt” nog steeds wortel. Met steenvruchten werkt dat niet zo: een bevroren stengel verliest tot 50% overlevingskans..

Het is raadzaam om steenfruitstekken in december te oogsten, voordat de strenge vorst intreedt.. Voor deze:

  1. Hak eenjarige gezonde scheuten fijn.
  2. Oprollen in film.
  3. Graven in een sneeuwjacht.

Als de sneeuw vroeg in het voorjaar smelt, kunnen ze in de kelder gaan “liggen”. De kelder is niet geschikt voor langdurige opslag. Daar rotten stekken meestal of worden ze vroeg wakker. In tegenstelling tot pitvruchten schieten steenvruchten met gezwollen knoppen slechter wortel..

U kunt ook in het voorjaar geknipte twijgen enten. Maar “winter” stekken schieten beter wortel.

Steenfruit enttijd in het voorjaar

lente entenDe lenteperiode, waarin je steenfruitgewassen kunt planten, is vrij lang. Tuinders hebben alle tijd – van eind maart tot de vroege zomer. Al die tijd kun je worden ingeënt met zowel verse als geoogste stekken uit de winter..

De hoogste overlevingskans wordt echter gegeven door een vaccinatie een week voor het begin van de sapstroom. Het is onmogelijk om de exacte datum te zeggen, elke regio heeft zijn eigen, omdat deze afhankelijk is van het klimaat en de weersomstandigheden. Dit is ongeveer het laatste decennium van maart – het eerste decennium van april.

Vroeg enten vergroot niet alleen de kans op succes, maar bespaart u ook het gedoe van het bewaren van winterstekken. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om later tuinwerk te doen. Steenvruchten worden geënt en nadat het sap langs de takken begint te circuleren. Het verschijnt echter ook op de secties en oxideert snel in de lucht, waardoor een onzichtbare film wordt gevormd. Het interfereert met fusie en vermindert het overlevingspercentage..

Lente enten van pruimen op kersenpruim – video

Adblock
detector