De tijd kiezen voor het planten van anemonen

Ik wilde al lang anemonen kweken in mijn huis, en hier in een bloemenwinkel zag ik een zak met zaden. Ik bracht het naar huis, en toen kwam een ​​buurman en beloonde me met nog drie knollen. Er komt nu een heel anemoonbloembed in het land. Ik besloot de knollen tot de lente vast te houden, omdat onze winters koud zijn. Vertel me wanneer is het beter om anemonen te planten en is het mogelijk om nu zaden te zaaien??

anemonen Compacte struiken met gebeeldhouwd blad en delicate, maar grote bloemen, geschilderd in verschillende tinten, zijn een van de eersten die in de lente op een bloembed van onder de sneeuw verschijnen. Dit zijn anemonen uit de boterbloemfamilie. Er zijn veel soorten anemonen, die verschillen in zowel de kleur als de vorm van de bloeiwijzen, die zelfs badstof kunnen zijn, en de timing van de bloei. Nadat u verschillende variëteiten op een bloembed hebt geplant die bloeien in het vroege voorjaar, aan het begin en aan het einde van de zomer, kunt u een compositie creëren die het oog lang zal verrassen met charmante bloei, ondanks een korte periode (gemiddeld, anemonen bloeien niet langer dan drie weken).

Afhankelijk van de specifieke soort kunnen anemonen zowel een fragiele maar vlezige cilindervormige wortelstok als knollen hebben..

Het tijdstip waarop je anemonen kunt planten, hangt af van welk zaadje wordt gebruikt:

  • als dit zaden zijn, is het beter om ze voor de winter te zaaien;
  • wortelstok en knolanemonen worden meestal in het voorjaar geplant.

Kenmerken van winterzaaien van zadenanemonen zaden zaaien

Het zaaien van een anemoon in de herfst vermijdt de moeizame en tijdrovende procedure van zaadstratificatie, die nodig is om de kiemkracht te verhogen. Om dit te doen, moeten aan het einde van de herfst ondiepe containers worden gevuld met een los substraat bestaande uit zand en veen. Zaai vóór het begin van de eerste nachtvorst zaden in het bevochtigde grondmengsel en strooi ze lichtjes. Het is onmogelijk om diep te verdiepen, omdat de spruiten niet naar de oppervlakte kunnen doorbreken.

Voor het zaaien mogen alleen vers geoogste zaden worden gebruikt..

Nu het meest interessante: de container met zaden moet op straat worden gezet en in het bloembed worden begraven. Bedek het van bovenaf bovendien met gevallen bladeren. In het vroege voorjaar zullen zaden ontkiemen die natuurlijke gelaagdheid door wintervorst hebben overleefd. Wanneer de zaailingen opgroeien, is het mogelijk om het naar een vaste plaats te transplanteren..

Bij het kweken van een anemoon door zaad moeten drie factoren in aanmerking worden genomen: ten eerste hebben de zaden een zeer lage kiemkracht, ten tweede is deze methode niet geschikt voor hybride variëteiten, omdat de planten geen raskenmerken behouden, en ten derde, anemonen gekweekt uit zaden zal pas in het derde jaar bloeien.

Anemonen in het voorjaar plantenknollen anemonen

Wortelstokvariëteiten kunnen het beste in het voorjaar worden geplant, vooral wanneer een oude plant zich voortplant. Delenki overleeft de herfsttransplantatie mogelijk niet. Knolachtige soorten van een bloem moeten “wakker worden” voordat ze in de lente worden geplant. Om dit te doen, moeten ze worden gewikkeld in een doek die overvloedig is bevochtigd met een groeistimulans en gedurende ten minste zes uur in een zak worden bewaard. Na de aangegeven tijd zijn de knollen klaar om in het bloembed te worden geplant.

Bij het planten van knolanemonen moet het groeipunt naar boven wijzen. Het is aan de platte kant van de knol..

Video over het kweken van anemonen

Adblock
detector