De onbeschadigde kruisbessenvariëteit Commander zal je verrassen met zwarte bessen

Vertel ons wat de Commander kruisbessenvariëteit is. Ik kocht een zaailing op de spontane markt, dus er was geen etiket of informatie over. Ik moest mijn grootmoeder, de verkoper, geloven dat een struik zonder doornen echt een kruisbes is. En wat voor bessen heeft hij? Ik heb thuis een oude en zeer doornige struik, ik weet de naam niet, maar hij draagt ​​​​vruchten met groenige en zeer ruige bessen. Deze zal hetzelfde zijn?

kruisbessen rassencommandant Zoete zwarte bessen met een blote schil, die overvloedig een dichte struik van gladde twijgen bedekken …. Als je aan krenten dacht, had je het mis – dit is de Commander-kruisbesvariëteit. Tuinders kunnen opgelucht ademhalen, want deze plant heeft absoluut geen doorns aan de takken. Oogsten is een plezier: de struik krabt niet aan de handen, de bessen zijn groot en smakelijk. De voordelen van het ras houden daar echter niet op. Wat is Commander nog meer opmerkelijk, waarom is het zo populair en is het moeilijk om het te laten groeien??

Het ras is nog steeds te vinden onder de naam Vladil. Het bestaat uit de eerste lettergrepen van de voor- en achternaam van de fokker die het heeft gefokt – Vladimir Ilyin.

Beschrijving van de variëteit

kruisbessenstruik De ouders van de commandant zijn Chelyabinsk en Afrikaanse kruisbessen. De eerste gaf hem een ​​hoge weerstand tegen vele cultuurziekten en winterhardheid. En van de Afrikaan kreeg het ras de originele zwarte kleur van het fruit. De struik is vrij compact, niet meer dan 1,5 m. Niet erg dikke scheuten (maximaal 5 cm in diameter) vormen een licht spreidende dichte kroon. Dit maakt het echter niet moeilijk om te oogsten, omdat er geen doornen aan de takken zitten. Een paar dingen kunnen aan de basis liggen van jonge scheuten, maar ze zijn erg zacht en dun.

Groene kruisbessentakken die lang in de zon staan, worden roze.

De dichtheid van de kroon wordt aangevuld met groot blad, dicht en breed. De bladplaat is vijfbladig, met inkepingen en een inkeping aan de basis. De kleur is heldergroen met een lichte glanzende glans. De bladstelen zijn lichter, met een gele tint en kort zacht behaard..Commodore bessen

Het ras behoort tot medium vroege, volledige rijpheid vindt al plaats in het eerste decennium van juli. Bessen zijn medium, met een gewicht van niet meer dan 7 g, mooie zwartbruine kleur. De schil is glad en dun, het vruchtvlees is donkerroze, sappig en zoet. Zaden zijn klein en weinig.

Het ras kenmerkt zich door een hoge opbrengst: uit één struik kan meer dan 6 kg bessen worden gehaald.

Kruisbessenras Komandor: teelttechnologie

kruisbessen zaailingenKruisbessen moeten een zonnig gebied innemen, beschermd tegen tocht. Het planten van zaailingen kan in de lente of de herfst worden gedaan. De plant houdt van losse voedingsbodems en verdraagt ​​geen stilstaand water. Het is raadzaam om drainage op de bodem van het gat te leggen en de grond te mengen met meststoffen:

  • humus;
  • as;
  • als de grond zuur is – een beetje kalk;
  • ureum (niet nodig bij aanplant in de herfst).

Het is noodzakelijk om een ​​afstand van minimaal 1 m tussen de struiken te laten en twee keer zoveel terug te trekken uit de gebouwen. Dus hun schaduw zal de zon voor de planten niet bedekken..

De commandant is niet bijzonder kieskeurig als het gaat om vertrekken. De struiken moeten regelmatig worden bewaterd en 2-3 keer per seizoen worden gevoerd, waarbij organisch materiaal en minerale meststoffen worden afgewisseld. Om te voorkomen dat de onderste takken breken onder het gewicht van de bessen, moet je palen in de buurt van enkele planten plaatsen en ze vastbinden. Bij het planten in rijen is het handig om een ​​latwerk te maken. De struik moet jaarlijks worden afgesneden, waardoor er maximaal 5 jonge sterke scheuten achterblijven en de rest moet worden verwijderd..

De variëteit overwintert goed en verdraagt ​​​​een temperatuurdaling tot min 25 ° zonder verlies. Als de winters kouder en minder sneeuw zijn, moet het worden afgedekt.

Groeiende kruisbes Commander – video

Adblock
detector