De meest winterharde druivensoort -Veelant, rijk aroma in elke sappige bes – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Wat is de winterhardheid van het druivenras Valiant en zal het in de regio Moskou licht vriezen? Ik kocht zaailingen in de herfst en plantte het meteen, nu kijk ik uit naar de warmte en maak me zorgen of ik het juiste heb gedaan. Er waren eens zulke druiven in de datsja van mijn ouders, mijn moeder maakte er een mooi en smakelijk sap van. En wat is het algemene doel van de variëteit – is het een tafel of technisch??

druivensoort Valiant “Brave” – ​​​​zo wordt de naam van deze druif vertaald. Misschien ontving hij het vanwege zijn verbazingwekkende levenskracht, omdat de plant zich onderscheidt door zowel snelle groei als zeer hoge winterhardheid. Hierdoor kan de Amerikaanse Valiant-druif tot ver buiten zijn thuisland worden verbouwd. Zelfs in onze noordelijke regio’s slaagt de wijnstok erin om te rijpen voor de vorst en verdraagt ​​hij koude lokale winters goed. En dankzij het korte groeiseizoen hebben de trossen ook de tijd om volledig te rijpen. En hoewel ze niet zullen verrassen met hun grote formaat, zullen ze mooie donkere druiven geven met een heerlijke fruitige smaak..

Dappere druivensoort – een korte beschrijving

wijnstok struik dapper Deze unieke variëteit is ontwikkeld aan de Universiteit van South Dakota. Als resultaat van lange proeven was het mogelijk om een ​​zeer resistente druif te verkrijgen, gekenmerkt door zowel snelle groeisnelheden als een korte rijpingsperiode. Valiant vertegenwoordigt een vroege oogst, aangezien het groeiseizoen gemiddeld ongeveer 130 dagen is.

De struiken zelf groeien heel snel en vormen gedurende het seizoen een zeer lange wijnstok. Hierdoor kan de variëteit ook voor decoratieve doeleinden worden gebruikt, door hem in de buurt van bogen en priëlen te planten. Weelderige struiken groeien sneller in droge klimaten en hebben groot, heldergroen blad.

Valiant druiven zullen u verrassen met een zeer hoge winterhardheid. Loze is niet bang voor vorst, zelfs niet tot min 46 ° . Met betrekking tot immuniteit tegen ziekten, worden wijngaarden praktisch niet ziek wanneer ze in een droog klimaat worden gekweekt. Een hoge luchtvochtigheid verhoogt het risico op schimmelziekten, vooral meeldauw en echte meeldauw..

Productiviteit en smaakkenmerken van het ras

tros druiven dapperZelfs op de noordelijke breedtegraden rijpt Valiant in september. In warmere klimaten wordt de oogst aan het einde van de zomer volledig verwijderd. Vruchtvorming is overvloedig, minstens 3 kg per vierkante meter wijngaard, maar de trossen zelf zijn vrij klein – ongeveer 100 g in gewicht. De lengte van kegelvormige trossen met een boomvormige steel is niet groter dan 10 cm, op elke scheut worden maximaal 5 stukken vastgebonden. Ronde bessen zijn ook klein, met een gewicht van maximaal 3 g, maar van een mooie diepblauwe kleur, bijna zwart. Heerlijke en sappige zoetzure pulp zit verborgen onder de dunne schil (suikergehalte 20%). Kenmerkend voor het ras is de aanwezigheid van een aardbeiensmaak, die een labrustint wordt genoemd..

Voor- en nadelen van Valiant-druiven

Voor- en nadelen van Veliant-druiven

Onder de voordelen van de variëteit is het de moeite waard om te benadrukken:

  • vroege volwassenheid;
  • hoge vorstbestendigheid;
  • goede smaak;
  • goede en stabiele opbrengst;
  • universaliteit van gebruik;
  • ziekteresistentie.

De nadelen zijn de kleine omvang van de bessen. En Valiant geeft ook de voorkeur aan een droog klimaat, want in een vochtige omgeving is zijn immuniteit tegen schimmelziekten aanzienlijk verminderd..

Dappere druif video review