De meest stekende hennepnetel – wat zijn de kenmerken en voordelen? – wiresummit.org

Ik heb je hulp echt nodig: vertel me hoe hennepnetel eruit ziet en hoe nuttig het is? Mijn man en ik hebben ischias overwonnen op onze oude dag, geen zalven meer helpen. Vooral als het weer verandert, heb ik zo’n pijn in mijn rug dat ik niet ga zitten of liggen. Een vriend adviseerde ons om deze brandnetel toe te voegen aan de badbezem en onze rug minstens één keer per week te “masseren”. We hebben ons eigen badhuis, berkenbezems worden ook zelf gemaakt. Ik besloot het te proberen, het zal toch niet erger worden, maar ik weet niet waar ik op moet letten. We wonen aan de rand van het dorp, dan begint het bos, dwaalden daar onlangs, maar vonden alleen onze gebruikelijke brandnetels. En dit is hoe het verschilt, en wat zijn de nuttige eigenschappen ervan??

hennep brandnetel Een weelderige struik met opengewerkte bladeren ziet er erg mooi uit en kan zelfs als decoratief element in de voortuin groeien. Maar in feite is hennepnetel veel waardevoller, omdat het met recht als een medicinale plant wordt beschouwd. Het prachtige blad bevat een hele voorraad voedingsstoffen die brandnetel helende eigenschappen geven. Het is onmisbaar bij trauma en ontstekingsprocessen. Het wordt ook gebruikt in de voedings- en industriële sector als bron van chlorofyl en als grondstof voor het maken van touwen..

Hennepnetel – karakteristieke kenmerken van de plant

hennep brandnetel struik

De kruidachtige vaste plant is een soort van de brandnetelfamilie. Het groeit in een vrij hoge struik van gemiddeld ongeveer 150 cm, maar soms zijn er echte reuzen van meer dan 2 m. De struik voedt een krachtige en dikke wortelstok, die de neiging heeft om naar de zijkanten te kruipen. Stengels zijn rechtopstaand, geribbeld, vertakken niet. De belangrijkste decoratie en kenmerkende eigenschap van hennepnetel is het opengewerkte blad. In tegenstelling tot bredere platen van gewone brandnetels, die zowel in de natuur als in moestuinen vaker voorkomen, zijn ze bij deze soort diep ontleed. De hele zomer bloeit de struik met langwerpige lichte bloeiwijzen.

De stengels en bladeren van de plant zijn bedekt met stijve haren die kenmerkend zijn voor de brandnetelfamilie. Ze bevatten mierenzuur, dat bij contact een branderig gevoel en zelfs pijn veroorzaakt..

Nuttige eigenschappen van “opengewerkte” brandnetel

gunstige eigenschappen van hennepnetelDe bladeren worden gebruikt om infusies, extracten, sap en medicinale poeders te maken, die al lang in de volksgeneeskunde worden gebruikt. De wortels van de plant, waaruit afkooksels worden bereid, hebben ook helende eigenschappen..

Vergelijkbare middelen van hennepnetel hebben een helende werking op het lichaam, namelijk:

  • stop bloeden;
  • genees wonden;
  • ontsteking verlichten;
  • het koolhydraatmetabolisme verbeteren;
  • hemoglobine verhogen;
  • verhoog de toon van de baarmoeder;
  • hebben bevestigings-, diuretische, vaatvernauwende eigenschappen;
  • helpen bij het wegwerken van wormen en roos;
  • het haar versterken en de conditie verbeteren;
  • gebruikt om gewrichtsaandoeningen te behandelen.

Zoals je kunt zien, bleek de ongewone en mooie brandnetel zo waardevol te zijn dat zelfs als het in de tuin begon, je je niet moest haasten om van de struiken af ​​​​te komen. Nadat je tijdens de bloei geneeskrachtig blad hebt verzameld, bereid je grondstoffen voor medicijnen voor bijna alle ziekten..

De helende eigenschappen van brandnetel