De helende eigenschappen van sint-janskruid - een prachtig kruid met zonnige bloemen

Vertel ons wat de helende eigenschappen van sint-janskruid zijn. Ik herinner me dat ik als schoolmeisje vaak last had van diarree. In die tijd was het meest populaire medicijn voor haar de bittere chlooramfenicol. Toen mijn moeder me een pil probeerde te duwen, rende ik naar mijn grootmoeder. En met plezier dronk ze een afkooksel van sint-janskruid, een beetje gezoet met honing. En mijn ziekte verdween letterlijk na het tweede glas. Wat kan dit kruid nog meer en in welke gevallen wordt het gebruikt??

helende eigenschappen van sint-janskruid Mooie verspreide struiken van sint-janskruid zijn vaak te vinden in het veld, op bosgazons en gewoon langs de wegen. Als het voor sommigen gewoon een onkruid is, komen aanhangers van de traditionele geneeskunde nooit voorbij en vernietigen ze de plant niet. De helende eigenschappen van sint-janskruid worden zelfs in de officiële geneeskunde erkend. Er zijn kant-en-klare tincturen in apotheken die artsen aanbevelen voor bepaalde ziekten. Wat is er zo speciaal aan deze cultuur en hoe waardevol is deze vanuit medisch oogpunt??

Sint-janskruid is een kruidachtige plant in de vorm van een vertakte struik, waarvan de hoogte niet groter is dan 70 cm en bloeit de hele zomer met kleine gele bloemen. Voor de bereiding van medicinale afkooksels wordt de plant aan het begin van de bloei geoogst, waarbij de scheuten samen met de bloeiwijzen worden afgesneden. De inkoop van medicinale grondstoffen gebeurt door drogen.

De helende eigenschappen van sint-janskruid

St. Janskruid-infusie Een kleine struik bevat veel voedingsstoffen, waardoor het een positief effect op het lichaam heeft. Thee, tinctuur of afkooksel van sint-janskruid zal het werk van interne organen verbeteren, hun schade herstellen en het welzijn verbeteren. De helende kracht van de plant ligt in het feit dat het:

 • verbetert de werking van het zenuwstelsel, kalmeert, verlicht depressie;
 • geneest schade aan de huid van welke aard dan ook en versnelt hun herstel;
 • verwijdert ouderdomsrimpels en herstelt huidturgor;
 • verwijdert overtollig vocht uit het lichaam;
 • heeft een choleretisch, anthelminthisch effect;
 • versterkt de bloedvaten;
 • verlicht alcoholverslaving;
 • verlicht pijn in spieren en gewrichten;
 • normaliseert de darmfunctie, versterkt en verlicht winderigheid;
 • elimineert ontstekingen.

Voor medicinale doeleinden wordt sint-janskruid vaak gebruikt (ook bekend als geperforeerd), evenals tetraëdrisch. Ze hebben bijna dezelfde eigenschappen en lijken qua uiterlijk erg op elkaar..

Beperkingen op de behandeling met sint-janskruid

St. Janskruid remediesBij het plannen om middelen op basis van sint-janskruid in therapie op te nemen, moet u rekening houden met enkele punten:

 1. De werking van het kruid vermindert de effectiviteit van anticonceptiva, wat kan leiden tot ongewenste zwangerschap.
 2. Langdurige inname van tincturen en afkooksels van de plant is beladen met een allergische reactie, in het bijzonder urticaria. Bitterheid verschijnt ook in de mond, de eetlust verslechtert en constipatie begint te kwellen. Bovendien kan langdurige behandeling met sint-janskruid bij mannen tijdelijke impotentie veroorzaken..
 3. Gebruik wiet niet tegelijk met pijnstillers, antibiotica en antidepressiva..

Overdosis Hypericum-tinctuur veroorzaakt ernstige hoofdpijn en misselijkheid.

Wanneer is sint-janskruid gecontra-indiceerd?

contra-indicaties voor behandeling met sint-janskruidNuttige tincturen moeten worden weggegooid:

 • zwangere vrouwen, om geen miskraam te veroorzaken;
 • hypertensieve patiënten, aangezien sint-janskruid de bloeddruk nog meer zal verhogen;
 • in aanwezigheid van nefritis en cirrose van de lever;
 • na orgaantransplantaties – sint-janskruid kan hun afstoting veroorzaken.

De voordelen en toepassingen van sint-janskruid – video

Adblock
detector