De grond bemesten bij het planten van knoflook: kenmerken van dressing voor lente- en zomerknoflook

Knoflook in onze familie wordt in grote hoeveelheden geconsumeerd, dus ik plant er altijd veel van. Vorig jaar was de oogst echter mager – de koppen zijn klein, bovendien begonnen ze snel te verslechteren en duurden niet tot de lente. Een buurman adviseerde me om kunstmest te gebruiken bij het planten. Vertel me welke meststof ik het beste kan gebruiken voor knoflook bij het planten??knoflook planten Om kwaliteitsknoflook te telen en tegelijkertijd tot het volgende seizoen te bewaren, is het noodzakelijk om het gewas van voedingsstoffen te voorzien. Zoals u weet, is het wortelstelsel van knoflook slecht ontwikkeld, dus het heeft extra voeding nodig. Het is belangrijk om ze niet alleen tijdens het groeiseizoen uit te voeren, maar ook in de allereerste stadia – tijdens het planten van kruidnagel..

De keuze van de meststof voor knoflook bij het planten hangt af van de variëteit en dus direct van het moment van planten. Veel tuinders beoefenen de parallelle teelt van twee soorten knoflook:

  1. Yarovoy. Het ras wordt in het vroege voorjaar geplant voor menselijke consumptie..
  2. Winter. Het planten wordt vóór de winter (herfst) uitgevoerd, het ras is bedoeld voor langdurige opslag..

Ongeacht de variëteit aan knoflook voor het planten van een gewas, is het noodzakelijk om een ​​goed verlicht gebied te kiezen waar het vocht niet stagneert. Het is goed om knoflook te planten na peulvruchten, komkommers, pompoenen en squash. Dat kan niet – na aardappelen en uien (ze hebben veel voorkomende ziekten).

Bemesting bij het planten van lenteknoflook

dressing voor lente knoflook

Het wordt aanbevolen om een ​​​​site voor te bereiden voor het planten van zomerknoflook in de herfst. Om dit te doen, in oktober, na het oogsten, de bedden bemesten en opgraven. De samenstelling van de topdressing is afhankelijk van de grondsoort:

  1. Voor kleigrond: 1 theelepel. ureum, 2 eetl. ik. superfosfaat. Evenals zand, turf en humus in gelijke hoeveelheden (elk 5 kg).
  2. Voor zandgrond: een mengsel van kleigrond humus (1:2) en carbamide met superfosfaat in een verhouding van 1:3.
  3. Voor leemachtige grond: 2 eetlepels. ik. superfosfaat, 0,5 eetl. ik. ureum en 3 kg humus.
  4. Voor veengrond: ureum en superfosfaat in dezelfde hoeveelheid als voor leem, evenals 8 kg zand.

Knoflook houdt erg van houtas – strooi het over het grondoppervlak met een snelheid van 1 liter pot per 1 vierkante meter. m. en sluit af met een hark. In het vroege voorjaar moet de site opnieuw worden opgegraven of diep worden losgemaakt.

Ter bescherming tegen ongedierte, direct voor het planten de bedden morsen met een zoutoplossing (3 eetlepels per emmer water).

Bemesten bij het planten van winterknoflook

bemesting in de herfst

U kunt vanaf oktober beginnen met het planten van een winterras. Ten minste twee weken, en bij voorkeur een maand voor deze tijd, moet de grond worden opgegraven en tegelijkertijd 1 vierkante meter worden toegevoegd. m. perceel:

  • 15 g kaliumzout;
  • 7 kg humus;
  • 20 g superfosfaat;
  • as (ongeveer 2 el.).

Direct voor het planten van de bedden bemesten met rotte mest.

Een tuin voorbereiden op knoflook – video

Adblock
detector