De Decembrist bloeit een aantal jaren niet - wat te doen om het leggen van knoppen te stimuleren?

Ik heb advies nodig: mijn Decembrist bloeit al een aantal jaren niet, wat moet ik doen? Hij is het vierde jaar, in zijn hele leven de kleur maar één keer, twee jaar geleden. Sindsdien groeit het alleen maar, maar er zijn geen knoppen. Afgelopen winter werd ik ziek, ik vermoed dat ik bevroren was, ik kon er amper uit. Misschien kan hij op geen enkele manier wegkomen na stress? Ik heb de pot verplaatst naar een andere, warmere kamer.

Decembrist bloeit een aantal jaren niet wat te doen? Hoewel de kerstboom er best mooi uitziet, vooral de soorten met gekartelde segmenten, worden ze toch gekweekt omwille van de bloei. Heldere talrijke bloemen zien er in de winter spectaculair uit, tegen de achtergrond van sneeuwbanken buiten het raam. Maar haast u niet om van de plant af te komen als uw Decembrist al enkele jaren niet heeft gebloeid – ervaren bloementelers weten wat ze in dit geval moeten doen. We hebben de meest waardevolle tips verzameld en delen ze graag met je. In de meeste gevallen is het niet moeilijk om de situatie te corrigeren door de verzorgings- of onderhoudsomstandigheden van de bloem aan te passen. Dus laten we het uitzoeken.

De Decembrist bloeit al een aantal jaren niet – wat te doen om hem de knoppen te laten binden?

waarom bloeit de Decembrist niet? Laten we om te beginnen onthouden wanneer de Schlumberger of zygocactus, zoals deze bloem ook wordt genoemd, meestal bloeit. In tegenstelling tot veel kamerplanten begint activiteit in een kerstboom niet met de komst van warmte, maar met koud weer. De bloei begint rond november en duurt tot het einde van de winter en soms tot het midden van de lente. Maar om ervoor te zorgen dat de struik bloemknoppen legt, moet hij speciale voorwaarden bieden. De knoppen verschijnen pas als de plant gezond is. En de bloei wordt voorafgegaan door een rustperiode met lage temperatuurwaarden..

Koppige “tegenzin” om te bloeien in de Decembrist wordt meestal geassocieerd met de volgende redenen:

  • gebrek aan verlichting of het eigen risico;
  • gebrek aan voedingsstoffen;
  • niet goed ingeburgerd irrigatieregime (meestal – gebrek aan vocht);
  • de afwezigheid van een rustperiode in de plant (niet-naleving van het temperatuurregime, afhankelijk van de ontwikkelingsfase).

Afzonderlijk moet gezegd worden over volwassen exemplaren. Ze stoppen met bloeien als je de struiken lange tijd niet hebt verplant. Maar voor jonge decembristen wordt de bloei vertraagd als ze in te grote potten worden geplant. Vervolgens “vetmesten” de planten, waardoor het bovengrondse deel en de wortels actief worden vergroot. En totdat het wortelstelsel de ruimte van de bloempot vult, zie je de knoppen niet.

Wat te doen als Schlumberger niet bloeit?

hoe de Decembrist te laten bloeienAllereerst moeten de Decembristen, die al heel lang in oude potten “zitten”, verplanten. En dat doe je het beste niet in de herfst, zoals meestal wordt aangeraden, maar in de lente..

Creëer nu een comfortabele omgeving voor de bloem. De temperatuur in het voorjaar en de zomer is begrijpelijk. Meestal wordt het in een huis niet hoger dan +25 ° C, en dit is geschikt voor een Decembrist. Maar het licht is genoeg voor 5 uur per dag, en het is beter in de ochtend of in de avond. Daarom heeft de plant een oostelijke of westelijke vensterbank nodig..

Een belangrijk punt is een goede verzorging, namelijk water geven en voeren. Hoewel hij een decembrist is en een familielid van cactussen, houdt hij van vocht, zij het matig. Laat de potgrond niet uitdrogen, maar overvul ook niet. In beide gevallen zal de reactie van de bloem vergelijkbaar zijn – het zal de bladeren afwerpen. Pas bij het overlopen begint het ook te rotten. Wat betreft verbanden, pas ze alleen toe tijdens de periode van actieve groei – van de lente tot september.bloei van de Decembrist

Maar vaker wel dan niet bloeien kerstbomen niet, die niet rusten. Deze plant vormt alleen bloemknoppen in omstandigheden van koele inhoud en korte daglichturen. Daarom, als je de bloei wilt zien, plaats je Decembrist in de maand september in een kamer waar de temperatuur niet hoger is dan 15 ° C. Steek het niet aan, geef het zelden water, zodat het niet verdwijnt. En daar bewaren tot november, en dan overstappen naar een lichtere en warmere kamer.

Hoe de Decembrist te laten bloeien

Adblock
detector