De beste remedie voor alle ziekten is rozenbotteltinctuur, voordelen en nadelen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Hoe wordt de rozenbotteltinctuur thuis bereid, de voordelen en nadelen van een dergelijke remedie? Ik herinner me hoe mijn grootmoeder speciaal voor ons, zelfs toen kleine kinderen, zoiets als een fruitcompote maakte en oprolde voor de winter. En als we ziek waren, gaf mijn moeder altijd veel van dit drankje om te “zweten”. Nu is iedereen al volwassen, maar ik herinner me het advies van mijn grootmoeder nog. Maar ik zou graag iets meer “langdurig” willen doen, met alcohol of wodka. Ik heb vaak bronchitis, je kunt zo’n tinctuur nemen ter preventie?

voordelen en nadelen van rozenbotteltinctuur Van de bessen wordt ieders favoriete ascorbinezuur en vele andere preparaten met een hoog gehalte aan vitamine C gemaakt. En in elk huis moet er een rozenbotteltinctuur zijn, waarvan de voordelen en nadelen al lang zijn bestudeerd. De rode langwerpige bessen bevatten een heel multivitaminencomplex. Het geeft de rozenbottel niet alleen tonische eigenschappen, maar ook het vermogen om veel ziekten te genezen en te voorkomen..

Rozenbotteltinctuur – voordelen en nadelen

chemische samenstelling van rozenbottels Rozenbotteltinctuur is de beste remedie voor het versterken van de immuniteit, het voorkomen en behandelen van ziekten. De fytonciden in de bessen maken van deze smakelijke drank een effectief bacteriedodend middel. Tinctuur kan bijna een natuurlijke antioxidant worden genoemd, vooral van de vrucht.

De meeste vitamine C zit in de stekelige en gerimpelde rozenbottels. En de leider in zijn inhoud is de rozenbottel van Begger. Het bevat vitamine C tot 20% van de totale samenstelling..

Geneeskrachtige eigenschappen van rozenbotteltinctuur

geneeskrachtige eigenschappen van rozenbotteltinctuurFondsen op basis van rozenbottelbessen, inclusief tinctuur, elimineren vitaminetekorten en helpen bij bloedarmoede, evenals:

 • verbetering van de stofwisseling, huidconditie;
 • bloedvaten versterken;
 • de algehele toon van het lichaam verhogen en stress verlichten;
 • ontsteking verlichten;
 • bijdragen aan de afscheiding van slijm bij hoesten;
 • bloeddruk verlagen en hartslag normaliseren;
 • het lichaam reinigen en gewichtsverlies bevorderen.

De tool is effectief voor de behandeling van ziekten van het maagdarmkanaal, de luchtwegen. Het dient ook als een goede preventie van vitaminetekorten en atherosclerose..

Contra-indicaties voor het nemen van rozenbotteltinctuur

gedroogde rozenbottelsGezien de alcoholbasis van het geneesmiddel is het absoluut onmogelijk om het te gebruiken voor de behandeling van kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het wordt ook niet aanbevolen om tinctuur te drinken voor mensen met alcoholafhankelijkheid..

Bovendien is het gebruik van alcoholische tinctuur verboden (het maakt niet uit van welke delen van de plant het is gemaakt) in aanwezigheid van:

 • suikerziekte;
 • leverziekte;
 • hypertensie;
 • hartfalen;
 • tromboflebitis;
 • maag- en darmzweren.

Het is absoluut onmogelijk om de tinctuur te nemen tijdens medicamenteuze behandeling met geneesmiddelen die niet compatibel zijn met alcohol..

Hoe maak je rozenbotteltinctuur met wodka

rozenbottel tinctuur op wodkaAlcoholtinctuur heeft ten minste twee voordelen ten opzichte van waterafkooksels en thee. Ten eerste wordt het lang bewaard, terwijl de houdbaarheid van de afkooksels slechts een paar dagen is. En ten tweede vernietigt alcohol geen vitamine C, die de bessen verliezen tijdens warmtebehandeling..

Om de tinctuur te bereiden, heb je 250 g gedroogde rozenbottels en 600 ml goede wodka nodig. Je kunt ook wat suiker toevoegen om de smaak van de drank te verbeteren. Bessen gevuld met wodka moeten 3 weken op een donkere plaats worden bewaard en vervolgens worden gefilterd..

Waarom is rozenbottel nuttig voor het lichaam?