De belangrijkste vraag van liefhebbers van luxe schoonheden is of het nodig is om een ​​lelie voor de winter te bedekken

Ik bestelde hele mooie lelies, groot, kastanjebruin, en de bloembladen leken gedraaid te zijn. Zodra het warmer wordt, plant ik ze onder de ramen. Maar er is één vraag: is het nodig om de lelie voor de winter te bedekken? Ik woon in de centrale zone, het kan hier erg koud zijn, de rozen zonder beschutting zijn zelfs een paar keer bevroren. Misschien is het beter dat ik de lelies in de herfst opgraaf, zodat ze niet verdwijnen, anders hebben de bollen niets in de grond?

moet ik de lelie afdekken voor de winter? In de herfst beginnen lelies zich niet alleen voor te bereiden op de rustperiode, maar ook op toekomstige bloei. Als bolgewassen zijn deze bloemen bijzonder gevoelig voor lage temperaturen. Tegelijkertijd hangt de vraag of het nodig is om de lelie voor de winter te bedekken, in de eerste plaats niet alleen af ​​van de regio van de teelt, maar ook van de verwantschap met de variëteit. De meeste moderne hybriden hebben een verhoogde winterhardheid. Ze verdragen overwintering goed in het open veld. Tegelijkertijd is in warme streken slechts een laag aarde boven de bollen voldoende om ze tegen bevriezing te beschermen. Maar als de winters erg streng of sneeuwloos zijn, is extra beschutting helemaal niet overbodig. Vooral voor sommige van de thermofiele variëteiten van deze prachtige bloem. Bovendien graven sommige tuinders de bollen helemaal op in de herfst. In welke gevallen is het voldoende om gewoon de struik te knippen, wie heeft beschutting nodig en welke bloemen zijn helemaal niet aangepast aan onze winters?

Moet ik de lelie afdekken voor de winter?

hoe een lelie te bedekken? De tuinmannen van het zuiden kunnen benijd worden. Dankzij het warme klimaat hebben ze niet alleen de mogelijkheid om exotische gewassen te telen, maar hoeven ze zich ook geen zorgen te maken over de overwintering van veel andere soorten..

Maar op de middelste rijstrook is het raadzaam om dergelijke lelies op zijn minst te bedekken met plantaardige mulch:

 • Dauriaan;
 • Aziatisch;
 • Pennsylvania;
 • Koninklijk;
 • gekruld (marchagon).

Bij het kweken van lelies op noordelijke breedtegraden, is het beter om alle beschikbare variëteiten op te graven.

Welke lelies worden aanbevolen om in de winter te graven

welke lelies moeten worden gegravenWanneer de vorst boven de 30 ° C “omrolt”, zal zelfs een zeer goede beschutting de bollen van thermofiele soorten gevuld met vocht niet kunnen beschermen. Deze omvatten de volgende lelies:

 • oosters;
 • buisvormig;
 • candida;
 • langbloemig
 • Chinese hybriden;
 • Amerikaanse hybriden.

Sommigen van hen hebben een lage winterhardheid, terwijl voor anderen het gevaar niet schuilt in bevriezing, maar in nat worden onder een dik sneeuwdek. Het is beter om dergelijke lelies in de herfst op te graven, te drogen en tot de lente in een droge ruimte op te slaan..

Hoe lelies klaar te maken voor de winter

Adblock
detector