Datums van het planten van wortel selderij zaailingen in de volle grond

Iedereen in onze familie houdt van wortelselderijsalade. Omdat het gezin groot is en we het vaak eten, hebben we besloten om zaden voor zaailingen te zaaien. Vertel me wanneer ik knolselderijzaailingen in de volle grond moet planten??

Zelfgekweekte groenten zijn altijd lekkerder en zeker veel gezonder dan die in de winkel. Dit geldt ook voor knolselderij. Om grote sappige “wortels” te krijgen, gebruiken tuinders de zaailingmethode, en terecht. Selderij verkregen met behulp van zaailingen groeit tot 3 kg, terwijl andere methoden niet zo’n resultaat geven..

De nuances van het kweken van zaailingen

jonge scheuten

Een van de belangrijkste aspecten van het kweken van knolselderij is het halen van de deadlines voor het planten van zaailingen in de volle grond. Het punt is dat dit wortelgewas een lange rijpingstijd heeft – van 120 tot 200 dagen. Daarom worden alleen vroege variëteiten van selderij gebruikt om zaailingen te verkrijgen..

Verse zaden moeten worden gezaaid op zaailingen, niet ouder dan een jaar. Het is raadzaam om ze zelf te verzamelen van fruit met een gewicht van minimaal 500 g.

Zaden worden begin februari gezaaid, zodat de zaailingen eind april de tijd hebben om te groeien.

Locatievoorbereiding

De plaats onder de wortelselderij in de tuin moet in de herfst worden voorbereid. Het moet tochtvrij zijn, het is beter om schaduwrijke plekken te vermijden. Wortelselderij heeft goed zonlicht nodig.

Magere grond wordt bemest met rotte mest (7 kg per 1 vierkante meter) en superfosfaat (10 g per 1 vierkante meter). Met de komst van de lente worden ook stikstof-, kalium- en mangaanmeststoffen aan de site toegevoegd met een snelheid van 5 g, 5 g en 2 g per vierkante meter. m respectievelijk. Dan graven ze het op.

Ontschepingsdata

selderij zaailingen

Wortelselderijzaailingen zijn klaar om te worden getransplanteerd wanneer ze een hoogte van 10 cm bereiken en zullen minstens 5 echte bladeren vormen. De ideale tijd voor het planten van zaailingen is begin mei. Als de lente wat laat is, kun je wachten tot 15 uur totdat de grond is opgewarmd en de dreiging van nachtvorst afneemt. Ontscheping gebeurt in de ochtend, bij voorkeur bij bewolkt weer..

Ervaren tuinders raden aan om elke zaailing voor de eerste keer te bedekken met een gesneden plastic fles. Dit zal de zaailingen redden van een plotselinge temperatuurverandering ‘s nachts..

Selderijzaailingen in de grond overplanten en verder verzorgen

overplanten

Zaailingen worden geplant in kleine gaten met een diepte van 10 cm.De afstand tussen de struiken moet 40 cm zijn en de rijafstand moet 60 cm zijn..

Bij het planten mag het groeipunt niet worden verdiept, zodat de vruchten niet veel zijwortels hebben, wat leidt tot een vertraging van de groei en een achteruitgang van de smaak..

Wortelselderijzaailingen moeten regelmatig worden bewaterd, losgemaakt en onkruid worden verwijderd. De eerste voeding met een complexe minerale meststof wordt gedaan na 10 dagen, de tweede – 5 weken na het verplanten.

Om de vruchten groot te laten worden, wordt in juli elke struik een beetje opgegraven en worden de zijwortels gesneden. Een paar dagen planten worden in deze positie gelaten om de snede uit te drogen, en dan besprenkeld met aarde.

Wortelselderijzaailingen in de grond planten – video

Adblock
detector