Dadels planten voor radijs – wiresummit.org

Vertel me wanneer ik radijs moet planten? Vorig jaar zaaiden ze in april, maar probeerden het niet – bijna alle struiken gingen in de pijl. Misschien eerder zaaien om zo’n vervelend verschijnsel te voorkomen.?

wanneer radijs planten? Radijs is een van de eerste lentegroenten en misschien wel de financieel meest betaalbare. In een tijd waarin de prijzen voor de eerste komkommers en tomaten de pan uit rijzen, kunnen kleine, sappige rode wortelgroenten zich gemakkelijk veroorloven. Een van de beste opties om jezelf van vitamines te voorzien, is echter thuiskweek, omdat je groenten altijd het meest natuurlijk zijn, maar je kunt nog steeds discussiëren over de kwaliteit van gekochte groenten, waarvan je niet weet wat ze hebben gevoed..

Om smakelijke, zoetvlezige wortelgroenten te krijgen, moet je weten wanneer je je radijs moet planten. Dit gewas heeft een kort groeiseizoen en een goede vorstbestendigheid, maar stelt hoge eisen aan de klimatologische omstandigheden. Te vroeg zaaien in open onverwarmde grond met nachttemperaturen onder het vriespunt leidt tot bevriezing van zaailingen, en bij laat planten verliest het vruchtvlees zijn smaak, wordt taai en bitter.

Landingsdata

Na het zaaien van de zaden kan de eerste oogst van radijs binnen een maand worden verkregen en sommige ultravroege variëteiten rijpen zelfs sneller, in 20 dagen. Dit maakt het mogelijk om radijs niet alleen in het vroege voorjaar te planten, maar het hele jaar door in de aanwezigheid van een warme kas. Het hangt allemaal af van wanneer je de oogst moet halen..

Over het algemeen kunt u radijs planten:

  • in de lente;
  • zomer;
  • voor de winter;
  • in de winter.

De optimale temperatuur voor de groei en vorming van radijsvruchten is van 15 tot 20 graden Celsius (de plant is bestand tegen kortstondige vorst tot 3 graden onder nul).

Zaaidata in de lenteglazen kas

Afhankelijk van de plaatselijke klimatologische omstandigheden worden zaden meestal in maart in de volle grond gezaaid. In regio’s met een laat voorjaar worden de plantdata verschoven naar april..

Om de zaailingen ‘s nachts tegen vriestemperaturen te beschermen, is het beter om in het vroege voorjaar te planten in een met glas overdekte kas, dan kunt u in de eerste helft van maart zaden zaaien. Ze worden eind maart in filmkassen geplant en vanaf begin april kun je rustig zaden in de volle grond zaaien en de zaailingen voor het eerst met een film bedekken.radijs onder de film

Het heeft geen zin om het zaaien in de lente uit te stellen tot half mei: op dit moment is het weer al te warm en worden de daglichturen langer, wat leidt tot schieten.

Zomerzaaidatazomer planten radijs

Door de versnelde rijping van het gewas kunt u in het vroege najaar sappige wortels krijgen. Hiervoor worden de zaden aan het einde van de zomer, in augustus, gezaaid. Meestal worden laatrijpe radijssoorten gebruikt, die goed worden bewaard..

Bij het zaaien in de zomer moet speciale aandacht worden besteed aan water geven: het radijswortelsysteem is slecht ontwikkeld en zonder voldoende vocht kun je alleen maar dromen van de oogst.

Kenmerken van winterzaaienwinter zaaien van radijs

Sommige tuinders oefenen podzimny-zaaien van radijs uit, omdat de zaden goed in de grond overwinteren, en u kunt ook tijd besparen op lentewerk. Het tuinbed moet in het vroege najaar worden voorbereid door het op te graven en meststoffen toe te voegen (compost, dubbel superfosfaat en kaliumsulfaat). Het is beter om het gebied te bedekken met een film erop. Het is noodzakelijk om in de winter te zaaien wanneer een stabiele koelte is bereikt – niet eerder dan eind november of zelfs in december (afhankelijk van de regio). De ingezaaide bedden zijn bedekt met turf of eerder voorbereide droge grond en bedekt met sneeuw.

Voor de winterteelt van radijs moet je natuurlijk een speciaal ingerichte kamer in huis hebben, dat wil zeggen een verwarmde kas..

Video over lente zaaien van radijs in volle grond