Dadelpalm – thuiszorg, foto van volwassen schoonheden – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons waar de dadelpalm van houdt, heeft thuiszorg (een foto is wenselijk) daar eigenaardigheden voor? Ik heb al een volwassen plant als aandenken gekregen van buren die zijn verhuisd. Ze waren bang om mee te nemen, omdat de palmboom groot is en de weg ver weg is. Dus gaven ze het aan mij, wetende dat ik echt dol ben op kamerbloemen. Maar ik heb gewone pelargoniums en viooltjes die groeien. Van de exoten is er maar één orchidee, ook een gave. Wat moet ik nu met dit wonder doen – ik begrijp het niet. Laat zien hoe hoog het kan zijn.

dadelpalm thuiszorg foto Als een jonge dadel met zijn meerdere smalle takken die in verschillende richtingen uitsteken geen genot geeft, dan is een volwassen dadelpalm een ​​heel andere zaak. Zijn chique dikke stam, bedekt met schubben van de overblijfselen van afgevallen onderste bladeren, wordt bekroond met een luxe hoed van jong groot blad. Dadelpalm, thuiszorg (foto komt verder) waarvoor het eenvoudig is – de plant is pretentieloos. In eerste instantie, nadat je er voorwaarden voor hebt gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke omstandigheden liggen, hoef je ze alleen maar te handhaven. En wacht geduldig tot deze paar bladeren in een echte boom veranderen. Maar geloof me, het is het waard, vooral omdat je niets bijzonders hoeft te doen. Water geven, voeren en verplanten – dat is de hele lijst met activiteiten.

In de natuur bereikt de dadelpalm simpelweg gigantische proporties en kan hij tot 30 m hoog worden. Laagblijvende variëteiten worden thuis gekweekt. Meestal vind je een compacte Robelen-dadel met een hoogte van niet meer dan 3 m.

Dadelpalm – thuiszorg, foto

indoor dadelpalm Om een ​​exotische schoonheid comfortabel te laten zijn en zich actief te ontwikkelen en een mooie stam te vormen, heeft ze de juiste pot en grond nodig. Voor jonge planten speelt het volume van de schalen geen rol, maar het is beter om een ​​bloempot niet breed, maar diep te gebruiken. De dadel heeft een sterk wortelstelsel en heeft ruimte nodig. Voor grote volwassen handpalmen moet u stabiele kuipen nemen die niet omvallen onder het gewicht van de plant. Voor dit doel zijn containers van klei, hout of keramiek geschikt..

Met betrekking tot de bodem is het wenselijk dat deze vruchtbaar is en graszoden en bladhumus omvat. Ook zand toevoegen om de bodemstructuur te verbeteren kan geen kwaad..

Verlichting en temperatuur

verlichting en temperatuur voor de date thuisAlle soorten dadels houden van goede verlichting en kunnen zelfs aan de zuidkant groeien. De uitzondering zijn jonge handpalmen tot 2 jaar oud. Hun delicate bladeren moeten worden beschermd tegen directe stralen..

De kamertemperatuur is heel geschikt voor een date, en in de zomer kan het zelfs buiten worden genomen. Maar hij overwintert het liefst op een koele plaats bij een temperatuur van niet hoger dan 10°C warm.

Hoe zorg je voor zelfgemaakte dadels?

dadelpalm thuiszorgHoud er bij het kweken van een palm rekening mee dat deze absoluut geen droogte verdraagt. Voor de rest is het verzorgen van de dadel hetzelfde als bij andere kamerplanten, namelijk:

  1. Frequent en overvloedig water geven. Bovendien moet de grond ook in de winter vochtig zijn..
  2. Regelmatig spuiten – dadels zoals hoge luchtvochtigheid.
  3. Topdressing van lente tot herfst met organische en speciale minerale meststoffen voor palmen. Frequentie – 3 keer per maand met een pauze van 10 dagen.

Wat betreft de transplantatie, de datum verdraagt ​​​​deze procedure niet goed. Jonge planten worden om de 2 jaar opnieuw geplant. En volwassenen – niet meer dan eens in de 5 jaar. In dit geval zou de beste oplossing zijn om samen met een aarden kluit over te slaan, om de wortels niet te verstoren..

De subtiliteiten van het thuis kweken van een dadelpalm