Coreopsis verven Goudvink - pretentieloze en rijkbloeiende compacte struik

Vertel eens, is de Coreopsis die Goudvink verven een vaste plant? Een vriendin deelde de zaden die iemand haar ook gaf, maar ze vergat te verduidelijken hoe lang de bloem “leeft”. We weten alleen dat de struik moet bloeien met rode madeliefjes en hij bloeit tot het vriest. Is het mogelijk om meteen in de tuin te zaaien en waar kan dat beter: in de zon of in de schaduw?

coreopsis kleurstof goudvink De gele bloemen van coreopsis met een convex centrum, omzoomd door brede bloembladen, lijken echt op kamille. Maar onder zijn talrijke familie is er een heldere knappe man met een rijke donkerrode kleur – coreopsis verven Goudvink. Het verschilt van zijn zonnige verwanten, niet alleen in zijn diepe nobele kleur, maar ook in zijn pretentieloze karakter. In tegenstelling tot de meeste soorten die de voorkeur geven aan de zon, kan Goudvink zelfs in een halfschaduw bloembed bloeien. Bovendien heeft hij geen vruchtbare grond nodig, maar op zandsteen voelen de struiken geweldig aan.

Beschrijving van de plant

coreopsis in de tuin De meeste soorten van deze bloem zijn meerjarig, maar Goudvink is een van de jaarlijkse variëteiten van kleurstof coreopsis. Het groeit als een compacte struik met een hoogte van niet meer dan 40 cm.Van een afstand ziet de struik eruit als een weelderig luchtkussen vanwege de vele dunne, maar sterke, vertakte scheuten. Smalle lichtgroene bladeren bevinden zich voornamelijk in het onderste deel.

Eind juni produceert de plant dunne steeltjes, waarop de bloemen pronken. Ze zijn vrij groot, tot 4 cm in diameter, en bestaan ​​uit twee soorten bloembladen. De donkerbruine buisvormige bloembladen zijn verzameld in een convex merg, dat wordt omlijst door een enkele rij donkerrode rietblaadjes. Bloei is overvloedig en lang, tot de eerste nachtvorst. Kleine zaden rijpen in afgeplatte peulen.

Coreopsis wordt verven genoemd omdat de bloemen een natuurlijke kleurstof zijn. Ze worden gebruikt om stoffen en garens rood te verven..

Coreopsis verven goudvink: kweekkenmerken

coreopsis zadenDe eenjarige plant zich voort volgens de zaadmethode. Je kunt zaden zaaien:

  • direct in de volle grond eind april;
  • voor zaailingen (in maart) met een transplantatie naar een bloembed begin mei.

Coreopsis reproduceert goed door zelf te zaaien. Zaden die op de grond zijn gevallen, ontkiemen in de herfst of in de lente..

Een van de belangrijkste voordelen van het verven van coreopsis is de afwezigheid van speciale vereisten voor de plaats en grond van de teelt. Hij groeit en bloeit zelfs in halfschaduw, alleen minder knoppen en ze zijn wat kleiner. En op lichte zandgrond zal de plant zijn schoonheid maximaal kunnen laten zien. Bovendien heeft zware, vruchtbare grond een negatief effect op de bloei, waardoor de hoeveelheid en de duur ervan afnemen..

Bij het verlaten is Goudvink ook pretentieloos. Hij verdraagt ​​droogte goed en heeft alleen water nodig als het lange tijd niet heeft geregend. Coreopsis heeft alleen extra voeding nodig als de grond volledig “mager” is. Hiervoor kunt u minerale complexen gebruiken. En om de bloei te verlengen, moet je de vervaagde bloeiwijzen afsnijden..

Groeiende coreopsis – video

Adblock
detector