Charmante Forsythia Giralda zal je verrassen met prachtige bloei

In de kennel kwam ik een Forsythia Giralda tegen. Ik heb lang van deze plant gedroomd en heb meteen twee zaailingen gekocht. Waar is het beter om het te planten en hoe overwintert forsythia? Het is hier koud genoeg in de winter.

forsythia giralda Liefhebbers van compacte planten zullen de forsythia van Giralda zeker waarderen. Deze middelgrote struik is zelfs in een bescheiden gebied heel geschikt. Het kleine formaat wordt gecompenseerd door het decoratieve uiterlijk van de cultuur. Tijdens de bloeiperiode is er niets mooiers dan de Giralda, zeker als je bedenkt dat andere gewassen op dit moment nog niet uit hun winterslaap zijn ontwaakt. Wat is er zo speciaal aan forsythia en is het moeilijk om het te laten groeien??

Variëteitskenmerken

forsythia struik Dit is een van de laagste forsythia – de hoogte van de struik is niet groter dan 2 m. De takken zijn rechtopstaand, zoals de meeste plantensoorten, maar ze hebben één karakteristiek kenmerk. De scheuten zijn enigszins afgeplat, waardoor ze een tetraëdrische vorm hebben gekregen. Bovendien heeft de bruinachtige bast een gele tint..

bloeiende giraldaIn tegenstelling tot Europese forsythia, die vaker voorkomt in tuinen, heeft Giralda iets grotere bladeren. Ze zijn ook ovaal, maar bereiken een lengte van 10 cm.De bloeiwijzen zelf zijn ook groter, die zich onderscheiden door een lichtgele kleur en gedraaide bloembladen. Bloei begint in mei.

Het ras Giralda heeft de voorkeur om in de zuidelijke strook te groeien, omdat deze geen goede winterhardheid heeft.

Forsythia Giralda in de tuin – teelttechnieken

groeiende forsythiaHet is het beste om een ​​struik in het voorjaar te planten, zodat deze de tijd heeft om sterker te worden voor de vorst komt. Herfstaanplant is ook mogelijk, maar alleen in regio’s met een warm klimaat. Forsythia stelt hoge eisen aan verlichting, maar kan in halfschaduw overleven. Er zal daar echter geen weelderige bloei zijn. Een struik groeit het beste op lichte grond en een moerassig gebied is daar absoluut niet geschikt voor..

Het verzorgen van de Giralda is bijna hetzelfde als het kweken van andere forsythia-variëteiten:

  1. Als er in de zomer geen natuurlijke neerslag valt, moet u deze minimaal eens in de twee weken water geven..
  2. Zorg ervoor dat u na het water geven de stamcirkel losmaakt, maar alleen voorzichtig.
  3. Per seizoen zijn drie extra verbanden nodig. In het vroege voorjaar is het beter om organische stof te gebruiken in de vorm van mestmulch, die dan overvloedig moet worden bewaterd. Voor de bloei, in april, heb je een mineralencomplex nodig. Dichter bij de herfst kun je Kemir binnenhalen – een stationwagen. Dit zal de forsythia helpen om meer bloemknoppen te vormen voor het volgende seizoen en beter te overwinteren..
  4. Om de drie jaar is het raadzaam om de struik te verjongen, waarbij oude scheuten gedeeltelijk worden weggesneden. Bovendien moet hygiënisch snoeien jaarlijks in het voorjaar worden uitgevoerd, waarbij beschadigde scheuten worden verwijderd. En na het einde van de bloei is het noodzakelijk om de takken die vervaagd zijn in te korten.

Gezien de lage winterhardheid moet de Giralda zeker in de winter afgedekt worden. Je kunt een kegel om de struik bouwen en deze met speciaal materiaal omwikkelen, of de takken naar de grond buigen en bedekken.

Hoe zorg je voor forsythia – video

Adblock
detector