Calla lelies in huis: redenen voor het gebrek aan bloei en hoe problemen op te lossen

Ongeveer twee jaar geleden kocht ik een mooie witte calla lelie op een uitverkoop. Het eerste jaar bloeide ze bijna zonder pauze actief, maar dit jaar heb ik niet op bloemen gewacht. Uiterlijk ziet de struik er volkomen gezond uit – er zijn veel bladeren, ze hebben een rijke kleur, er zijn geen plagen gevonden. Vertel me waarom calla niet bloeit? Misschien rust ze al zo lang?

calla Calla lelies zijn qua decoratieve schoonheid te vergelijken met anthurium: beide planten hebben heldere grote bladeren en delicate, grote en witte bloemen. Het is dankzij de charmante bloeiwijzen dat calla zo dol is op bloemenkwekers en niet alleen binnenshuis, maar zelfs in de tuin wordt gekweekt. Het komt echter vaak voor dat de struik goed groeit, nieuwe bladeren vrijgeeft, maar er zijn nog steeds geen bloeiwijzen.

De redenen hiervoor kunnen de volgende factoren zijn:

  • verkeerde landing / overdracht;
  • gebrek aan vocht;
  • onjuiste voeding of gebrek daaraan;
  • geen rustperiode.

Het gebrek aan bloei in een jonge plant is een natuurlijke factor, omdat calla lelies bloeiwijzen pas vanaf het tweede levensjaar binden..

De invloed van het planten en verplanten van een plant op de bloei

calla bloeit niet

Alleen goed ontwikkelde en gezonde knollen kunnen een steel vormen en hiervoor hebben ze ruimte nodig. Het is belangrijk om een ​​geschikte bloempot voor de calla te kiezen, waarin voldoende ruimte is voor de ontwikkeling van het wortelstelsel..

Voor een jonge struik is een container met een inhoud van maximaal 1 liter voldoende. Volwassen bloemen moeten een pot kiezen, geleid door de volgende vereisten:

  • de hoogte van de bloempot moet tweemaal de lengte van de wortels zijn;
  • de diameter van de pot moet een paar centimeter groter zijn dan de grootte van de kroon van de struik.

Bij het planten moet u de knollen eerst tot de helft in de grond verdiepen. Ze vullen de aarde nadat de bloem nieuwe bladeren begint af te geven.

Bovendien groeit calla na verloop van tijd en verschijnen er veel baby’s in de pot. De plant wordt krap en er is geen tijd voor bloei. Het is belangrijk om regelmatig volwassen exemplaren te transplanteren, waarbij de kinderen worden gescheiden (minstens eens in de twee jaar).

Water geven en voeren

Omdat calla inheems is in de tropen, heeft het regelmatig water en een hoge luchtvochtigheid nodig. Als de grond vaak opdroogt als gevolg van gemiste watergift, zal dit niet alleen het begin van de bloei tot 6 maanden vertragen, maar ook de ontwikkeling van de bloem negatief beïnvloeden en zal deze stoppen met groeien..

Tijdens het groeiseizoen is het noodzakelijk om de calla om de dag water te geven, evenals de bladeren te besproeien of af te vegen.

Evenwichtig voeren is even belangrijk. Met een teveel aan stikstof besteedt de struik al zijn energie aan de vorming van een bladverliezende massa. Om de bloei te stimuleren, is het noodzakelijk om preparaten te gebruiken met een overwicht van fosfor en kalium..

Hoeveel calla lelies moeten rusten??

Om de plant volgend seizoen te laten bloeien, heeft hij een rustperiode nodig, waarin de knollen sterker worden. In de herfst moet de pot naar een koelere kamer worden verplaatst en de watergift geleidelijk tot een minimum worden beperkt, waarbij de grond af en toe wordt bevochtigd zodat deze niet volledig uitdroogt.

Interessant is dat variëteiten van calla lelies met gekleurde bloeiwijzen hun gebladerte volledig verliezen tijdens de rustperiode, maar witte calla lelies niet..

Calla-lelies moeten 2 tot 3 maanden met verlof zijn. Met het begin van de lente moet de pot worden teruggezet naar een lichte vensterbank en moet overvloedig water worden hervat..

We kweken calla lelies correct in huis – video

Adblock
detector