Toen ik eenmaal een bloeiende Brugmansia zag, werd ik gewoon ziek van deze prachtige boom. Vertel me hoe je Brugmansia thuis kunt laten groeien? Is het mogelijk om dit te doen met een takje??

brugmansia Op het eerste gezicht is Brugmansia niets opmerkelijks – een gewone boom met grote bladeren wordt niet vaak gevonden in privélandgoederen. Maar wanneer de bloeiperiode begint en de hele kroon wordt opgehangen met enorme grammofoons van de meest uiteenlopende kleuren, geven zelfs de grote sceptici toe dat Brugmansia de belangrijkste decoratie van de zomertuin kan worden. En dan stellen ze zichzelf de vraag – hoe Brugmansia groeien? Dit is helemaal niet moeilijk, gezien de algemeen aanvaarde aanbevelingen van praktiserende bloemenkwekers..

De meest voorkomende manieren om Brugmansia te laten groeien zijn:

  • stekken;
  • zaden zaaien.

Brugmansia uit stekken

stekken van brugmansia

De gemakkelijkste en snelste manier om Brugmansia te laten groeien, is door stekken. Gewortelde stekken van een volwassen struik schieten snel wortel en een jonge plant bloeit eerder.

Stekken kunnen zowel in het voorjaar als in het vroege najaar worden geoogst, maar bij voorjaarsstekken is het overlevingspercentage van het plantmateriaal veel hoger.

Voor stekken is het noodzakelijk om takken van de top van de boom af te snijden, terwijl te lang in delen kan worden verdeeld, waardoor de schachten 20 cm lang blijven.Voor stekken wordt brugmansia gebruikt, die een hoogte van minimaal 1 m heeft bereikt.

Zet de afgewerkte stekken in water om te bewortelen, of plant ze onmiddellijk in een voedzaam substraat, na het verwijderen van de onderste bladeren. Wanneer de wortels worden gevormd op de stekken die in het water zijn achtergebleven, moeten ze in een aparte schaal worden overgeplant. Vanaf het substraat worden de planten getransplanteerd wanneer de wortels de container volledig vullen..

Brugmansiya uit zaad

brugmansia uit zaad

Als het niet mogelijk is om stekken van een volwassen plant te nemen, kunt u de zaadmethode gebruiken om Brugmansia te kweken, omdat het niet zo moeilijk is om zaad in bloemenwinkels te vinden.

Houd er rekening mee dat het kweken van Brugmansia uit zaden veel tijd kost, omdat de zaden heel lang (bijna twee maanden) ontkiemen. Bovendien komt de bloei pas volgend jaar..

Je kunt zaden zaaien van midden in de winter tot het vroege voorjaar in vruchtbare grond, eerder afgeworpen met kaliumpermanganaat. Behandel de zaden zelf met een groeistimulans en kras het oppervlak een beetje om de kieming in ieder geval iets te versnellen. Houd de container onder een afzuigkap totdat spruiten verschijnen..

Het is noodzakelijk om de zaailingen in een aparte schaal te duiken wanneer er maximaal 5 echte bladeren op de zaailingen worden gevormd. Wanneer de wortels de pot volledig vullen, transplanteer dan de brugmansia naar een vaste plaats in een grote kuip van minimaal 10 l en laat in de tuin tot het begin van koud weer.

Video over het kweken van Brugmansia door stekken