Bos zvezdchatka - sierlijke en helende schoonheid

Vertel ons wat de boszeester is. Een keer zag ik haar bloeien, een vriend bezoeken, en was gewoon gefascineerd. Zo’n plant ben ik bij ons in de buurt nog niet tegengekomen. Omdat het ver weg was om naar huis te gaan en de zaailingen de weg niet zouden hebben overleefd, heb ik wat zaadjes van haar meegenomen. Ik heb gelezen dat het sterretje medicinaal is. Dit is waar? Ik heb thuis een heel medicinaal bed, ik zal het aanvullen met een nieuw exemplaar.

bos sterbloem

Pretentieloosheid en bescheiden schoonheid – dit is hoe een paar woorden een beschrijving kunnen geven van zo’n plant als bosstellaat. Dit verlegen meisje zal niet blij zijn met prachtige bloei, maar haar kleine witte bloemen zien eruit als een sterrenhemel. Het wordt voornamelijk in natuurlijke omstandigheden gevonden, maar soms kan het op privépercelen groeien, vooral als er een bos in de buurt is..

Boszeester – karakteristieke kenmerken van de soort

eiken sterrenkruid De plant wordt niet voor niets een bosplant genoemd, omdat het teeltgebied loofbossen is, evenals vermengd met coniferen. Bovenal ligt zvezdotchka in de schaduw van majestueuze eiken, waarvoor het ook eikenhout wordt genoemd. Door de middelste rijstrook en niet-zwarte grond te kiezen, voelt de plant zich goed in de buurt van waterlichamen, maar ook in weiden en veenmoerassen.

Inheems in de kruidnagelfamilie, groeit bossterrenkruid als een kruidachtige vaste plant. Het heeft dunne maar diepe wortels en rechtopstaande stengels tot 60 cm hoog.De bladeren op het onderste deel van de ronde scheuten zijn eraan bevestigd met korte bladstelen en hebben een breed-lancetvormige vorm. Bovenaan de plant groeien de bladeren direct aan de twijgen en lijken meer op hartjes. Zowel de stengels als het blad zijn bedekt met een korte en zachte donslaag, waardoor de zeester bijna fluweelachtig is.

De plant wordt in de volksmond uilendrank, chaveda of yaskirka genoemd..

Het eiken starwort bloeit van het einde van de lente tot bijna het einde van de zomer. Haar bloemen zijn delicaat, klein, met dunne ingesprongen bloembladen, elk op een eigen steeltje. Ze zien eruit als kleine sterren met een diameter van niet meer dan 2 cm. Tegen de herfst rijpen cilindrische capsules met ronde bruine zaden op hun plaats.

Wat is waardevol eiken starwort?

bloeiend sterretjeHoewel voor medicinale doeleinden in de volksgeneeskunde medium starlet het meest wordt gebruikt, heeft bosbouw ook helende eigenschappen.. Infusies van dit kruid helpen om een ​​aantal gezondheidsproblemen het hoofd te bieden:

  • schimmelziekten van de huid;
  • bronchitis;
  • hulptherapie bij de behandeling van kanker;
  • preventie van atherosclerose, scheurbuik, osteochondrose, bloedarmoede.

Vergeet ondanks het helende effect niet dat sterren giftige planten zijn. Dubravnaya is geen uitzondering. Het bevat een grote hoeveelheid gifstoffen en kan tot vergiftiging leiden. Symptomen zijn ernstig en vereisen medische aandacht. De temperatuur stijgt aanzienlijk, er zijn krampen in de buik, in de armen en benen, ademhaling en hartslag komen vaker voor.

Wat geneest sterretje of pissebeddenkruid – video

Adblock
detector